Γράψτε ένα σχόλιο

Το περιστέρι του “κόκκινου” Πάνου, η ναυμαχία της Έλλης και ο γκαφατζής μεταφραστής

 

Στα “φόρτε” της η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες. Με Τούρκους αξιωματούχους συναντήθηκαν τρία υψηλότατα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης:  ο πρόεδρος της βουλής Β. Μεϊμαράκης με τον κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, που έγινε και το μπάχαλο με τις δηλώσεις του διερμηνέα που μετέφραζε άλλα των άλλων,  ο υπουργός των εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος επίσης με τον Τούρκο ομόλογό του, που τον έβαλε και …

καλά κάτω από τον πίνακα του του Β. Χατζή που είχε στο γραφείο του αναπαριστώντας τη Ναυμαχία της Έλλης που κατατρόπωσε στους Βαλκανικούς πολέμους ο Ελληνικός στρατός τον τουρκικό στόλο, έτσι  να του δείξει ότι εμείς δεν μασάμε , άσχετα αν ο Νταβούτογλου  έγραψε τον … πίνακα  και δεν έδωσε σημασία, και ο τρίτος ήταν ο Κόκκινος Πάνος Παναγιωτόπουλος, όχι όμως στην Αθήνα, αλλά στις Βρυξέλλες που συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ, και ως αναμνηστικό δώρο για τη συνάντηση του χάρισε (φωτογραφία) ένα χάλκινο περιστέρι, σύμβολο ειρήνης και φιλίας των δύο λαών. Ο Κόκκινος Πάνος προχώρησε στη χειρονομία καλής θέλησης,  γιατί ήξερε ότι θα είχε μαζί του συνάντηση και για αυτό στη βαλίτσα του, πριν φύγει από την Αθήνα, έκλεισε μέσα της το περιστέρι της ειρήνης.

 

           ” Ένα από τα ζητήματα που είχα την ευκαιρία να θέσω στον κ. Γιλμάζ είναι ότι οι παραβάσεις και παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά και η είσοδος τουρκικών πολεμικών πλοίων από καιρού εις καιρόν στα χωρικά ύδατα της χώρας μας αποτελούν ενέργειες που δεν βοηθούν την προαγωγή των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι ενέργειες που πυροδοτούν ένταση άνευ λόγου και δεν σπρώχνουν τους δύο λαούς στο να μπορέσουν να έχουν με ειλικρίνεια μια σχέση καλής γειτονίας, καλής συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,185 other followers

Powered by WordPress.com