Γράψτε ένα σχόλιο

ΠΑΣΟΚ αδειάζει ΠΑΣΟΚ και πιέζει ασφυκτικά τον Κ. Σκανδαλίδη

Στη κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που  θεωρητικά όπως λένε  υπήρξε πλειοψηφική συμφωνία και απόφαση για την ψήφιση των μέτρων, αναφέρθηκε ο κ. Β. Βενιζελος στη  δευτερολογία του λέγοντας τα εξής:
31 Οκτωβρίου 2012: 

  • “…Όσοι λένε ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα, αφού δουν πρώτα το περιεχόμενό τους, δεν ξέρουν ότι το πακέτο αυτό θα είναι εξαιρετικά δυσβάστακτο, ακόμα και αν γίνουν δεκτές όλες οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις επιμέρους ρυθμίσεις; Μην κοροϊδευόμαστε. Τα μέτρα είναι αυτά που ξέρετε. Θα αγωνιστούμε να τα κάνουμε κάπως καλύτερα. Όποιος δεν μπορεί, δεν αντέχει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο, ας μην το κάνει. Να χωρίσουμε τους δρόμους μας με αγάπη αν και είναι για μένα πολύ επώδυνο…”.
Σήμερα , η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σαν να μην έχει συμβεί τίποτα το προηγούμενο διάστημα και αυτό είναι που εξοργίζει όπως λένε τα στελέχη τα ίδια,  την τακτική που εφαρμόζει, έδωσε στη δημοσιότητα με άτυπη ενημέρωση  για τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει απο εδώ και πέρα. Ιδού τι γράφει και αντιφάσκει  ταυτόχρονα όταν παραδέχεται ότι τα μέτρα είναι επαχθεί και απο την άλλη κάνει λόγο για ευεργεσία του ΠΑΣΟΚ που έλαβε απόφαση υπέρ της ψήφισης των μέτρων :
Σήμερα 2 Νοεμβρίου 2012 : Ευεργετικά για την πορεία της χώρας, την πολιτική σταθερότητα, την εφαρμογή μιας καθαρής Εθνικής στρατηγικής, αλλά και για τη φυσιογνωμία και την προοπτική της παράταξης κρίνουν στο ΠΑΣΟΚ  ότι θα λειτουργήσει  η απόφαση που   έλαβε την τετάρτη το βράδυ η κοινοβουλευτική ομάδα για την έγκριση του πακέτου των μέτρων.
Η άτυπη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει:
Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι η καθαρή, θαρραλέα, συνεπής και έντιμη στάση, θα εκτιμηθεί τελικά από τους πολίτες σε αντίθεση με αντιφατικές ή  υποκριτικές, επαμφοτερίζουσες ή «ενδιάμεσες»  θέσεις που δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των περιστάσεων αλλά και στο τεράστιο κόστος που έχει ήδη καταβάλει το ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της εθνικής κρίσης.Η εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι μόνο η  ολοκληρωμένη εφαρμογή της γραμμής αυτής και η έναρξη μιας θετικής φοράς στην οικονομία μπορεί να αλλάξει το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και να οδηγήσει σε ανάκαμψη το ΠΑΣΟΚ, ως  εκφραστή όχι του παλιού κοινωνικού συνασπισμού που εξέφραζε λίγο πολύ μέχρι το 2009, αλλά των δυνάμεων που πιστεύουν σε μια Ελλάδα  που λειτουργεί ως κανονικό και πραγματικά  ισότιμο  μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.Από την άποψη αυτή  στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η συντριπτική πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα έστειλε ισχυρό  μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας  παρά τον παραπολιτικό θόρυβο, τις περισπούδαστες αναλύσεις, τις συνεχείς   προβοκάτσιες  αυτών που έχουν αναλάβει εργολαβικά την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ αλλά ματαιοπονούν, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη δήλωση του για τις αποφάσεις της Κ.Ο.Για την άρνηση του Κ. Σκανδαλίδη να μην ψηφίσει τα μέτρα που λέει ότι θα επιμείνει μέχρι τέλος, στο ΠΑΣΟΚ αναφέρουν: Ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει με  προσωπικές επαφές την προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις διαφοροποιήσεις. Κύκλοι πολύ κοντά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  εκτιμούν ότι ο Κ. Σκανδαλίδης που είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτήρια  θα ακολουθήσει την απόφαση της Κ.Ο.Το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες θα εστιάσει στην επεξεργασία  του εφαρμοστικού  νόμου ώστε να βελτιωθούν, στο μετρό του δυνατού, επώδυνες ρυθμίσεις κυρίως σε σχέση με τις συντάξεις και την φορολογία αυτοαπασχολούμενων και προσωπικών εταιρειών  που συνιστούν τη μεγάλη μάζα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος με σειρά επαφών με κρίσιμους παράγοντες της ευρωζώνης και του ΔΝΤ προσπαθεί να βοηθήσει ώστε το τελικό πακέτο να είναι αξιόπιστο και εφαρμόσιμο από πλευράς κυρίως βιωσιμότητας του χρέους και αναπτυξιακών αντίβαρων. Μόνον έτσι θα διασφαλιστεί ότι το δύσκολο και βαρύ αυτό πακέτο μέτρων θα είναι πραγματικά το τελευταίο. Κρίσιμο στοιχείο θεωρεί ο κ. Βενιζέλος το ποσό που τελικά θα εκταμιευθεί να καλύπτει τις  δόσεις που προβλέπονται στην δανειακή Σύμβαση μέχρι το τέλος του 2012, άρα πόσο πέραν προφανώς των 31.5 δις .

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,349 other followers

Powered by WordPress.com