Γράψτε ένα σχόλιο

ΠΑΣΟΚ εναντίον ΔΗΜΑΡ πιέζει να ψηφίσουν τα μέτρα για τα εργασιακά

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

Όταν γράφαμε μόλις πριν απο λίγες ώρες ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα επιτίθετο εναντίον της ΔΗΜΑΡ για τη στάση που κρατά στην υπόθεση της ψήφισης των εργασιακών που αρνείτα να συμπράξει στο έγκλημα,    δεν υπολογίζαμε σωστά καθώς το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε πλήρως αφού λίγη ώρα μετά, έγινε πράξη με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Ορίστε τη γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση:

…ο κ. Βενιζέλος θα καταστήσει τη ΔΗΜΑΡ υπεύθυνη για την κυβερνητική κρίση, καλώντας την ακόμη και να παραιτηθεί των ευθυνών της, κάτι που αναμένει να συμβεί από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Φ. Κουβέλης, και γι αυτό δηλώνουν συνεργάτες του στην Αγίου Κωνσταντίνου,  πως είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν την πράσινη επίθεση που θα δεχτούν.

Στο ΠΑΣΟΚ με βάση τις εξελίξεις που περιμένουν δηλώνουν οι συνομιλητές του κ. Βενιζέλου ότι η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση από το ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας,  γιατί είναι εγκλωβισμένη,  με κίνδυνο  όπως λένε “να γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε πλήρως καθώς δείτε τι λένε στο ΠΑΣΟΚ τώρα μέσα από το κείμενο της άτυπης ενημέρωσης που έδωσαν στη δημοσιότητα:

“Το ΠΑΣΟΚ με την καθαρή απόφαση του έστειλε και στο εξωτερικό ένα μήνυμα που βοηθά στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μετά την αβεβαιότητα που προκαλέσει η στάση της ΔΗΜΑΡ.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά έχουν μεγάλη σημασία, αλλά όχι μεγαλύτερη των ρυθμίσεων σχετικά με μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα ή τη φορολογία εισοδήματος. Συνεπώς η  τελική στάση απέναντι στο πακέτο είναι πολιτικού και στρατηγικού χαρακτήρα πέραν των επιμέρους αντιρρήσεων ή παρατηρήσεων τόσο επί της διαπραγματευτικής τακτικής όσο  και επί της  ουσίας.  Άλλωστε τέτοιες παρατηρήσεις τους τελευταίους τέσσερις μήνες διατύπωνε κυρίως το ΠΑΣΟΚ υφιστάμενο κριτική από διαφόρους κύκλους γιατί δεν σιωπούσε αλλά είχε το «θράσος» να έχει άποψη για τη διαχείριση των διαπραγματεύσεων.

Είναι συνεπώς προφανές, λένε στην Ιπποκράτους, ότι η ΔΗΜΑΡ εφόσον θέλει να μείνει σταθερή  στη γραμμή  στήριξης της κυβέρνησης, θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα. Διαφορετικά θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε τέσσερις μήνες”.

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,349 other followers

Powered by WordPress.com