Γράψτε ένα σχόλιο

Πότε εννοεί ο κ. Βενιζέλος τι πραγματικά αισθάνεται για τη ΔΗΜΑΡ;

Σημερα ο κ. Βενιζελος μετα τη συναντηση με τον κ. Σαμαρα, ειπε μεταξυ αλλων οτι θελει τοσο ο ιδιος οσο και ο κ. Σαμαρας, τον Φ. Κουβελη στην κυβερνηση. Πάλι μεσα σε λιγα 24ωρα ο αρχηγος του ΠΑΣΟΚ αλλαξε θεση. Μολις την παρασκευη το μεσημερι με non paper αλλα ελεγε για τη στάση της ΔΗΜΑΡ. Οριστε τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ :

Το ΠΑΣΟΚ με την καθαρή απόφαση του έστειλε και στο εξωτερικό ένα μήνυμα που βοηθά στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μετά την αβεβαιότητα που προκαλέσει η στάση της ΔΗΜΑΡ.
Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά έχουν μεγάλη σημασία, αλλά όχι μεγαλύτερη των ρυθμίσεων σχετικά με μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα ή τη φορολογία εισοδήματος. Συνεπώς η τελική στάση απέναντι στο πακέτο είναι πολιτικού και στρατηγικού χαρακτήρα πέραν των επιμέρους αντιρρήσεων ή παρατηρήσεων τόσο επί της διαπραγματευτικής τακτικής όσο και επί της ουσίας. Άλλωστε τέτοιες παρατηρήσεις τους τελευταίους τέσσερις μήνες διατύπωνε κυρίως το ΠΑΣΟΚ υφιστάμενο κριτική από διαφόρους κύκλους γιατί δεν σιωπούσε αλλά είχε το «θράσος» να έχει άποψη για τη διαχείριση των διαπραγματεύσεων.
Είναι συνεπώς προφανές, λένε στην Ιπποκράτους, ότι η ΔΗΜΑΡ εφόσον θέλει να μείνει σταθερή στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης, θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα. Διαφορετικά θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε τέσσερις μήνες.

Αυτα την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.
Σημερα δύο μερες μετα ο κ. Βενιζελος μετα τη συναντησή του με τον κ, Σαμαρα θα λεγαμε πως διέψευσε αυτα που μοίραζε το γραφειο τύπου του κομματος του στους δημοσιογράφους.

Οριστε τι ειπε σημερα :

Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να μείνει μέσα στο κυβερνητικό σχήμα και θα καταβάλουμε μέχρι τέλους κάθε δυνατή προσπάθεια.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρα πολλές δυσκολίες και εντάσεις, γιατί οι αποφάσεις είναι δύσκολες και το κόστος μεγάλο. Η εμπειρία είναι τραυματική και για το κόμμα και για τα στελέχη του. Αλλά δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, δεν υπεκφεύγουμε, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε μισόλογα. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Αυτό το ξέρουν και όσοι στον χώρο της Αντιπολίτευσης επιδίδονται στο εμπόριο της δημαγωγίας και της τζάμπα ελπίδας, με τη βεβαιότητα ότι κάποιοι άλλοι σηκώνουμε το βάρος των δύσκολων αποφάσεων. Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι άδικα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχτούμε, γιατί έτσι γράφεται η Ιστορία.

20121104-212707.jpg

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,370 other followers

Powered by WordPress.com