Γράψτε ένα σχόλιο

Τι είπε το ΠΑΣΟΚ στον Γ. Στουρναρα

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση ,
Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Φ. Σαχινίδη, Γ. Κουτρουμάνη, Χ. Πρωτόπαππα και Π. Κουκουλόπουλο, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, αποτελούμενη από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτση, τον ΓΓ του Υπ.Οικ. Γ. Μέργο και τον πρόεδρο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν θέματα που αφορούν στον εφαρμοστικό νόμο.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση διευκρινίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει αποδεκτή οποιαδήποτε προσπάθεια ένταξης μη σχετικής διάταξης στον εφαρμοστικό νόμο (όπως για παράδειγμα ζητήματα του Υπουργείου παιδείας που βρίσκονται εκτός μνημονίου).

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν επίσης ζητήματα σχετικά με διορθώσεις και βελτιώσεις που είναι αναγκαίες στο εφαρμοστικό νόμο σε ό,τι αφορά φορολογικά, συνταξιοδοτικά και μισθολογικά θέματα των εργαζομένων και των ευαίσθητων ομάδων (ΑμΕΑ).

Ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ότι σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, θα ισχύσει η επεκτασιμότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης σε θεσμικά θέματα (άδειες, ωράρια, κτλ.)

Τέλος, έγινε αναλυτική συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με έμφαση από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ σε θέματα διασφάλισης των χρημάτων των φορολογουμένων και διασφάλισης του ελέγχου του δημοσίου στις τράπεζες στις οποίες θα δοθούν χρήματα.

20121104-152050.jpg

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,384 other followers

Powered by WordPress.com