Γράψτε ένα σχόλιο

(Παρασκήνιο) Τι θα κάνει ο Κ. Σκανδαλίδης με την ψήφιση των μέτρων και το ΠΑΣΟΚ


Σε μεγάλο δίλημμα βρίσκεται ο Κ. Σκανδαλίδης για το τι θα κάνει αύριο στην ψηφοφορία της βουλής για το σκληρό πακέτο των μέτρων.  Ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμη αλλά οι πιέσεις που δέχεται είναι τεράστιες. Καταρχάς συνειδησιακές. Αυτοί που μιλάνε με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, λένε ότι τα μέτρα είναι τόσο σκληρά και απάνθρωπα που αλλάζουν όλη τη φυσιογνωμία της κοινωνίας από την επόμενη ημέρα το πρωί. Είναι προτιμότερο  να μην ψηφιστούν καθώς δεν πιστεύει ο ίδιος ότι  θα πάρουμε ολόκληρη τη δόση του δανείου, και τα 41,5  δις ευρώ γιατί έτσι και αλλιώς κανείς δεν έχει διασφαλίσει για κάτι τέτοιο,  από το να ψηφιστούν που θα φέρουν μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές  στη χώρα. “Έτσι και αλλιώς το Φεβρουάριο θα αποφασίσουμε και για νέα μέτρα είναι το πιθανότερο”,  λέγεται σε πολλά πολιτικά γραφεία.

Ο κ.  Σκανδαλίδης δεν έχει πειστεί ακόμη μέσα του για την επιλογή του, αφού τα μηνύματα που λαμβάνει από τους ψηφοφόρους του είναι μοιρασμένα: όσοι έχουν χαμηλό βιοτικό επίπεδο και δεν περιμένουν τίποτα,  λένε να μην τα ψηφίσει, ενώ αντίθετα όσοι έχουν ένα επίπεδο μόρφωσης και κάποιες αποδοχές που κινούνται σε ένα ύψος , υποστηρίζουν το αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση αύριο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία του πακέτου των μέτρων, ο κ. Σκανδαλίδης θα εκδώσει μια γραπτή ανακοίνωση που θα λέει τι ακριβώς θα  πράξει. Αν θα παραστεί στη ψηφοφορία, αν καταψηφίσει ή αν υπερψηφίσει τα μέτρα. Τι θα γίνει μετά στην περίπτωση που δεν παραστεί ή καταψηφίσει δεν γνωρίζει γι αυτό είχε θέσει ο ίδιος θέμα να υπάρξει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές από τον κ. Βενιζέλο.

Αν τελικά δεν παραστεί στη βουλή και δεν ψηφίσει και αναγκαστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να τον διαγράψει απο την Κ.Ο. ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει από τώρα ότι φυσικά και δεν παραδίδει την έδρα του. Θα παραμείνει ανεξάρτητος, άλλωστε οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες εντός του ΠΑΣΟΚ που θα προκαλέσουν τεκτονικό σεισμό.

Σε κομματικό επίπεδο, πιστεύει λένε συνομιλητές του, ότι στο ΠΑΣΟΚ έχει καταργηθεί η εσωκομματική δημοκρατία. Όργανα δεν υπάρχουν , έχουν καταργηθεί, δεν υπάρχει ένας μπούσουλας μια γραμμή γενική που πάνω σε αυτή να συζητούνται όλα τα θέματα. Επομένως  χρειάζονται γενναίες αλλαγές που να δείχνουν στον κόσμο ότι γι αυτούς γίνεται μια συζήτηση κάποιος ενδιαφέρεται, δεν μπορεί να μην γίνεται τίποτε απ όλα αυτά…

Μιλάει με θυμό για το ΣΥΡΙΖΑ γιατί ευθύνεται εδώ που φτάσαμε σήμερα να μην μπορεί κανείς άλλος να μιλάει ενώ επαναλαμβάνει την πάγια θέση του,  ότι θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να είχε εγκαταλείψει την κυβέρνηση και να χάραζε δική του ξεχωριστεί πολιτική.

Για όλα αυτά συνομιλεί με πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚΙ καθημερινά: Κ. Λαλιώτη, Δημ. Ρέππα, στελέχη  από το χώρο των συνδικαλιστών αλλά και την περιφέρεια. Ζητούμενο το τι πρέπει να κάνει ο ίδιος.

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,388 other followers

Powered by WordPress.com