Γράψτε ένα σχόλιο

Ο Β. Βενιζέλος στέλνει μήνυμα σε Λοβέρδο και Σκανδαλίδη

Μετά τη συνεδρίαση του euro group και την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, αρχίζουν στο ΠΑΣΟΚ  και τυπικά να ηχούν τα τύμπανα πολέμου. Τα τρία στρατόπεδα έχουν πάρει θέση μάχης για το τελικό ξεκαθάρισμα, ενώ το στίχημα που βάζουν όλες οι πλευρές είναι αν θα προφτάσει το κόμμα να πάει σε συνέδριο που έχει προγραμματιστεί το Φεβρουάριο, ή θα διεξαχθεί νωρίτερα, ή σε ακραίες καταστάσεις ή και καθόλου.

Ο κ. Βενιζέλος που διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων ως αρχηγός ξέρει πως αν πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο όπως ζητάει ο κ. Λοβέρδος το πιθανότερο που θα συμβεί είναι να φύγουν μερικοί άλλοι βουλευτές, άρα να περιοριστεί και άλλο το κόμμα του και να έχει μικρότερη παρεμβατικότητα στη κυβέρνηση Σαμαρά την οποία στηρίζει.

Αν πάλι συνεχίσει ο κ. Βενιζέλος να  αποφεύγει τη συνεδρίαση της Κ.Ο , τότε μπορεί οι βουλευτές που συζητούν με τον κ. Λοβέρδο ή τον κ. Σκανδαλίδη ακόμη και με το Παπανδρεϊκό μπλοκ να τη ζητήσουν οι ίδιοι απο τον κ. Βενιζέλο  με υπογραφές τους. Στην περίπωση αυτή όπως λένε στελέχη δύσκολο να την αρνηθεί και άρα να τεθούν όλα επι τάπητος.
‘Οσοι γνωρίζουν καλά το DNA  του ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει και φοβούνται για τα καλά. Πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φτάσει σε πολύ ακραίες καταστάσεις και να διαλυθεί. Πρέπει να βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους, αναφέρει το συγκεκριμένο ιστορικό στέλεχος . Και ο Βενιζέλος να δείξει τις απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να κάνει, αλλά και εκείνοι που θέλουν την ηγεσία και οι βουλευτές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων

Στο ΠΑΣΟΚ αναμφόβολα είναι τρείς πόλοι : Ο Ευάγγελος Βενιζέλος που παραμένει στο τιμόνι του κόμματος, και απο την άλλη ο Ανδρέας Λοβέρδος και  Κώστας Σκανδαλίδης, που κατά δήλωσή του παραμένει ΠΑΣΟΚ…

«Με το ΠΑΣΟΚ μπήκα στην πολιτική, με το ΠΑΣΟΚ θα φύγω, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ δεν θα φύγω», ήταν το μήνυμα που έστειλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κλείνοντας χθες το βράδυ την ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού, τον οποίο θα ψηφίσει απόψε στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, τη διαγραφή των έξι στελεχών που δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή, στηλιτεύει με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Είναι παρακμιακό φαινόμενο να πετάγονται τα κομμάτια της δημοκρατικής παράταξης στον δρόμο και κάποιοι να γελούν από αμηχανία κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν», λέει, ενώ διαφωνώντας τόσο με τυχόν συμμετοχή του στην κυβέρνηση όσο και με το σενάριο για ενιαίο κόμμα με τη ΝΔ, δηλώνει για τον εαυτό του πως από τον σοσιαλιστικό χώρο θα φύγει μόνο …οριζοντίως. Ασχολίαστη δεν αφήνει ούτε την απόρριψη του αιτήματός του από την Ιπποκράτους να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως, σε μία προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, με δήλωσή του στο «Έθνος της Κυριακής» στρέφει τη συζήτηση στην κατάσταση της χώρας, στέλνοντας μήνυμα με αποδέκτες τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. «Η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο (…) Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση και ειλικρινή ανταπόκριση των εταίρων μας προκειμένου να αλλάξει το διεθνές κλίμα», λέει, εκτιμώντας πως «οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αμφιθυμία, αυτή τη στιγμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν λειτουργεί μόνο εναντίον της Ελλάδας αλλά και εναντίον άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής και της Ευρωζώνης συνολικά». Παράλληλα, θυμίζοντας εμμέσως τη διαφορετική στρατηγική διαπραγμάτευσης που είχε προτείνει, ζητά «έστω και τώρα» η πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας να γίνει συγκροτημένα. «Σε αυτή τη δύσκολη διεθνή διαπραγμάτευση, το έθνος πρέπει να είναι ενωμένο. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μικροκομματικού ή συγκυριακού υπολογισμού», λέει, ζητώντας να κλείσει αυτή η «δραματική φάση» δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας, προκειμένου η χώρα να έχει αποτελέσματα στην εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού της μοντέλου.

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,527 other followers

Powered by WordPress.com