Γράψτε ένα σχόλιο

Δικαιολογίες για τις διαγραφές του ΠΑΣΟΚ από τον Π. Κουκουλόπουλο. Τι λέει για Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανασχηματισμό

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση του Σκαι, ο συνεργάτης του κ. Βενιζέλου που βγάζει και τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ,  Πάρης Κουκουλόπουλος, δικαιολογήθηκε για τις διαγραφές εκ μέρους του προέδρου του λέγοντα πως  …δεν ήταν άσκηση αρχηγισμού και «ηγετικότητας» η αποπομπή βουλευτών.Πάρης Κουκουλόπουλος

Από τα δύο κόμματα, κατ’ αρχήν, ΠΑΣΟΚ–ΝΔ, συνολικά 10 αποπέμφθηκαν τελικά – γιατί ο κ. Ανδρουλάκης έφυγε μόνος του – ήταν μια ψηφοφορία–τομή. Δεν ήταν μια ψηφοφορία γενικώς και αορίστως. Δεν κάναμε αποπομπές σε ένα εξίσου σοβαρό νομοσχέδιο, που είναι οι αποκρατικοποιήσεις, όπου είχαμε έντεκα διαφοροποιήσεις εμείς, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σοβαρό το ζήτημα, συνήλθε η Κοινοβουλευτική Ομάδα να το συζητήσει και πριν και μετά αυτό το θέμα, δεν είχαμε όμως αποπομπές εδώ. Εμείς είχαμε μία ψηφοφορία – τομή. Η ψηφοφορία της Τετάρτης, ήταν μια ψηφοφορία ή «ναι» ή «όχι», δεν ήταν «ναι και όχι».

Για την κυβέρνηση τη λειτουργία της και τον ανασχηματισμό

Στην ίδια εκπομπή, ο κ. Π. Κουκουλόπουλος,  επεσήμανε για τον ανασχηματισμό λέγοντας   ότι “Εμείς έχουμε συμφωνήσει σε ένα πράγμα: ότι θα κάνουμε αξιολόγηση όλου του πλαισίου, γι’ αυτό και τηρούμε μία στάση απόλυτης στήριξης στον Πρωθυπουργό, καθώς τώρα γίνεται και το σκέλος της πολιτικής διαπραγμάτευσης, για να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις.

Ε χουμε τρεις εκδοχές, τρεις δρόμους μπροστά μας: να παραμείνει η συμμετοχή μας ως έχει, να είμαστε εντελώς απ’ έξω, με απόλυτη πολιτική στήριξη φυσικά της Κυβέρνησης, και να μπούμε πιο δυναμικά. Όλα είναι ανοιχτά.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πια διαφορετικές στρατηγικές επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι μπορεί να γυρίσουμε στην πρότερη κατάσταση και εμείς λέμε πως ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να γυρίσουμε στην πρότερη κατάσταση. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει, το συμπυκνώνει πολύ καλά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μία λέξη, κανονική χώρα. Πρέπει να γίνουμε κανονική χώρα.  Όχι – όχι. Εδώ γίνεται μια πλήρης αντιστροφή. Η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην πολιτική μας, δεν πήγαμε εμείς στην πολιτική τής Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ε, πώς! Λέγατε εσείς για ιδιωτικοποιήσεις;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επί του συγκεκριμένου λέμε. Όχι κ. Κουκουλόπουλε, δεν είναι έτσι.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία ήταν επί δύο χρόνια αντιμνημονιακό κόμμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντάξει, αυτό λέω, αντιμνημονιακό λέτε τώρα στην κρίση.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία ήταν αντιμνημονιακό κόμμα και, από την άλλη, είχε μείνει στη λογική των 18 δις ισοδυνάμων μέτρων, ενώ ο κ. Κουβέλης, με τον οποίο συγκυβερνούμε, μιλούσε για πλούτο ισοδυνάμων. Δηλαδή, τι 18; 118 πλούτος ισοδυνάμων!

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,467 other followers

Powered by WordPress.com