Γράψτε ένα σχόλιο

Ούτε μία λέξη για την ταμπακιέρα των απολύσεων στο δημόσιο δεν βρήκε το ΠΑΣΟΚ να πει

απεργία δημόσιοι υπάλληλοιΜετά τη συνάντηση με τους γ.γ των υπουργείων εσωτερικών και διοικητικής μεταρρύθμισης κυρίους Ιωαννίδη και Στεφάνου το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει για το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, που με ανακοίνωσή του εντελώς διπλωματική και αποφεύγοντας να πάρει επί της ουσίας θέσει και δεν μιλάει για το θέμα των απολύσεων που βγαίνουν οι εργαζόμενοι αυτοί αφού αναφέρει:

1. Η εφαρμογή της διαδικασίας αυτής για 2.000 υπαλλήλους για το 2012, σηματοδοτεί την έναρξη εφαρμογής της «κινητικότητας» των εργαζομένων του δημοσίου τομέα.

Ο στόχος αυτός πρέπει να συνδεθεί με την ενίσχυση υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση του πολίτη (Ασφαλιστικά Ταμεία, ΚΕΠ, Υπηρεσίες Υπουργείου Υγείας κ.α.), με μεταφορά εργαζομένων που πλεονάζουν σε άλλους τομείς του Δημοσίου.

2. Η διαδικασία μετακίνησης των υπό καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων στις νέες τους υπηρεσίες, πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ, πλήρως αντικειμενικά και με αδιάβλητο τρόπο. Να συνδυαστούν οι πραγματικές ανάγκες του δημοσίου, με την διασφάλιση της απασχόλησης και την αξιοποίηση των μετακινούμενων υπαλλήλων λαμβανομένων υπόψιν των βιοτικών τους συμφερόντων.

3. Επιβάλλεται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στο πνεύμα της εξυπηρέτησης του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος. Η λογική της σύγκρουσης και η σκόπιμη παραπληροφόρηση που δημιουργεί ανασφάλεια στον εργαζόμενο, παρατείνει το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης, στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου και τελικά δεν εξυπηρετεί τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους.

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,439 other followers

Powered by WordPress.com