1 σχόλιο

Ψάχνουν τον δικό τους Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ

Βαγγέλης Βενιζέλος με Αλέξη ΤσίπραΜε απόλυτη μυστικότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οργανώνει την αντεπίθεσή του σε εκείνους που αμφισβητούν την καρέκλα του και λαμβάνει  όλα τα μέτρα  απέναντι σε Α. Λοβέρδο και Κ. Σκανδαλίδη που μέχρι στιγμής φέρονται ως οι επικρατέστεροι στη μάχη της διαδοχής.

Μέχρι και στη μακρινή Κίνα,  ο Βαγγέλης Βενιζέλος βρήκε στέλεχος του κόμματός του,  πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που δεν γνώριζε ότι βρισκόταν εκεί και τον κάλεσε στο τηλέφωνο. Τον Άγγελο Τόλκα,  ανήμερα της ονομαστικής του εορτής που με πρόσχημα τις ευχές, του ζήτησε να συναντηθούν: εγώ θέλω να αναδείξω τη νέα γενιά φέρεται να του είπε ο κ. Βενιζέλος. Ο κ. Τόλκας που ήταν υφυπουργός της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και κατά τεκμήριο ανήκει στα στελέχη της ομάδας του Παπανδρέου, βρίσκεται σε επαφή και με άλλους συνομήλικους της  δικής του γενιάς μέσα από το ΠΑΣΟΚ καθώς είναι της γνώμης ότι η παλιά φρουρά θα πρέπει διακριτικά να κάτσει στο πάγκο.

Στο πλαίσιο αυτό ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ,  ήρθε  σε επαφή και με τον μικρό σε ηλικία βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλο. Μάλιστα ο ίδιος έγραψε ένα άρθρο που μίλησε για Βαμπίρ και  κανίβαλους  στο κόμμα του που δεν αφήνουν τη νέα γενιά να αναπνεύσει: Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί εδώ και χρόνια την ίδια “ηγετική ομάδα”. Τεχνητές ενέσεις ανανέωσης δεν καρποφορούν πάντα, καθώς δεν αποτελούν αποτέλεσμα εμπιστοσύνης στους νέους, αλλά προσωπικές επιλογές του εκάστοτε αρχηγού. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μία γενιά στελεχών βαμπίρ και μία άλλη γενιά στελεχών κανίβαλων για να δανειστούμε τον τίτλο παλαιότερου βιβλίου. Αυτή είναι μία σημαντική κρίση κυρίως για ένα κόμμα που αναμφισβήτητα από τη Μεταπολίτευση και μετά έχει τη σημαντικότερη σε ποσότητα και ποιότητα ομάδα στελεχών.

Το κίνημα των νέων φαίνεται πως εξαπλώνεται με τη βοήθεια του κ. Βενιζέλου αν δούμε και τις βοηθητικές κινήσεις που γίνονται στο ίδιο κλίμα πάντα από δύο συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Το Γιάννη Μανιάτη γραμματέα της ΚΟ και της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπου Ε. Χριστοφιλοπούλου που στην ουσία ψάχνουν το δικό τους Τσίπρα, κόντρα στον Τσίπρα.

Ο πρώτος μίλησε για την ανάγκη να έρθουν στην πρώτη γραμμή τα νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και η δεύτερη  μιλώντας είτε δημόσια είτε σε συνομιλητές της αναφέρει: Δηλαδή τι θέλετε να έχουμε τον  Κ. Σκανδαλίδη;

Στη γραμμή της ανανέωσης αλλά όχι όμως αναγκαστικά κόντρα στον κ. Βενιζέλο κινείται και ο βουλευτής Αρκαδίας  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος , αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης που όμως έχει πάρει αποστάσεις από τον κ. Βενιζέλο καθώς διαφωνεί με την πολιτική που ασκεί. Στο περιβάλλον Βενιζέλου κινείται και ο Θάνος Μωραϊτης που προωθείται από τον Γ. Παναγωιτακόπουλο για ηγετική θέση και γι αυτό συχνά συναντάται με άλλα στελέχη και συνομιλεί μαζί τους. Δεν είναι τυχαία η ομιλία του στη βουλή που φωτογράφιζε Σκανδαλίδη και Λοβέρδο για τις επιλογές τους.

Ρεπορτάζ απο Εφημ. 6 Μέρες

About these ads

One comment on “Ψάχνουν τον δικό τους Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ

  1. [...] [...]

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,745 other followers

Powered by WordPress.com