Γράψτε ένα σχόλιο

Βενιζέλος Κουβέλης αντιπρόεδροι στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης;

Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης Με το βλέμμα να παραμένει στραμμένο στις εξελίξεις στα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας αλλά και τις παρεμβάσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού –όπως οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα- ο Α. Σαμαράς εστιάζει πλέον με έμφαση την προσοχή του στο εσωτερικό.

Σε κυριάρχο μέλημα αναδεικνύεται τόσο η διαχείριση και επίλυση του ασταθούς πολιτικού περιβάλλοντος, όσο και η κεφαλαιοποίηση των όσων, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχουν επιτευχθεί από τη διαπργμάτευση με τους εταίρους –δόση, επιμήκυνση, επιπλέον χρηματοδότηση για ανάπτυξη κ.λπ.

Ως προς το τελευταίο, ένα πρώτο δείγμα δόθηκε χθες με τη συμφωνία Cosco-HP. Το γεγονός μάλιστα της συνάντησης στο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών, προσέδωσε τον απαιτούμενο χαρακτήρα επισφράγισης της συμφωνίας.

Αντίστοιχες συμφωνίες, σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά και από πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης, έχουν δρομολογηθεί και άλλες το τελευταίο διάστημα, η απόφαση όμως είναι να ανακοινώνονται όταν έχουν κλείσει προκειμένου να μην καλλιεργούνται φρούδες ελπίδες στους πολίτες.

Δεδομένου βέβαια ότι το σκέλος της ανάπτυξης και της οικονομικής ανάκαμψης δεν είναι διαδικασία η οποία μπορεί να αποδώσει εν μία νυκτί, ο πρωθυπουργός θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ τη σταθεροποίηση του εσωτερικού της κυβέρνησης. Παράλληλα, εκτιμά ότι η κυβερνητική συνεργασία, στην παρούσα φάση αποτελεί το εχέγγυο της αναγκαίας υπέρβασης των διακρίσεων στο εσωτερικό της κοινωνίας και αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της κοινωνικής συνοχής.

Ως εκ τούτου, προσανατολίζεται τις επόμενες ημέρες –προφανώς μετά την απόφαση καταβολής ή το αργότερο εκταμίευσης της δόσης- σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με ενισχυμένους ρόλους για το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Είναι προφανές ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να παρέμβει στις επιλογές των δύο εταίρων του αναφορικά με τα πρόσωπα και την πολιτική τους διαδρομή και παρουσία.

Στο τραπέζι παραμένει ακόμη και το ενδεχομένο οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης να οριστούν ως αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ως ενα πολύ ισχυρό μήνυμα. Τόσο στο εσωτερικό ότι «η κυβέρνηση ήλθε για να μείνει» παρά τις όποις παραφωνίες καταγράφονται κατά καιρούς.

Αλλά και στο εξωτερικό, σε μία κρίσιμη για την ελληνική οικονομία στροφή, κατά την οποία η σταθερότητα της κυβέρνησης αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Πηγή: Newpost

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,524 other followers

Powered by WordPress.com