Γράψτε ένα σχόλιο

Άθλιοι πολίτες οι φοροφυγάδες λέει το Spiegel

Φοροφυγάδες«Η ελληνική οικονομία βυθίζεται, καθώς η χώρα προσπαθεί να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της με την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας. Ωστόσο, οι πλουσιότεροι κάτοικοι της χώρας δεν έχουν πάρει είδηση από την κρίση», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Πολλοί δεν πληρώνουν καθόλου φόρους, και κάποιοι προτιμούν να φοροδιαφεύγουν», γράφει το Spiegel,χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες Κροίσους «άθλιους πολίτες».

Σύμφωνα με τη συντάκτρια του δημοσιεύματος, οι πλούσιοι στην Ελλάδα ζουν κατά κάποιο τρόπο σε ένα δικό τους κόσμο: μιλάνε για Τέχνη, συχνάζουν σε γκαλά και δεξιώσεις, αγοράζουν ακόμα Porsche Cayenne και τσάντες Hermes.

«Την ίδια στιγμή, στην Αθήνα κυκλοφορούν διάφορες λίστες ονομάτων που συνδέονται με τεράστια, αδήλωτα χρηματικά ποσά. Αυτά ανήκουν σε πολιτικούς, φορείς και επιχειρηματίες, οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν λογαριασμούς στο υποκατάστημα της Γενεύης της βρετανικής τράπεζας HSBC. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι Έλληνες έχουν περίπου 170 δισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία στην Ελβετία», συνεχίζει η δημοσιογράφος.

«Η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα με πολύ πλούσιους ανθρώπους», αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Ωστόσο, αν και η φιλανθρωπία είναι ελληνική λέξη, δεν είναι ευρέως διαδεδομένη στην πράξη», σχολιάζει το Spiegel.

«Οι ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες ανέρχονται σε 9 δισ. ευρώ. Αλλά ακόμη και σήμερα, ύστερα από τρία χρόνια κρίσης, το κράτος εξακολουθεί να απαλλάσσει από όλους τους φόρους τις εφοπλιστικές εταιρείες, που αποτελούν τον πιο επιτυχημένο τομέα της οικονομίας. Διάφορες φοροαπαλλαγές για τους πλουσίους, 57 μόνο για τους εφοπλιστές, φορτώνουν άλλο ένα βάρος στις πλάτες των φτωχών”, τονίζει

πηγή: Newsbomb

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,527 other followers

Powered by WordPress.com