Γράψτε ένα σχόλιο

Υπέρ του Μανιτάκη στο ΠΑΣΟΚ για τις απολύσεις στο δημόσιο

Πάρης ΚουκουλόπουλοςΟ βασικός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου Πάρης Κουκουλόπουλος αναφερόμενος στην υπόθεση των επεισοδίων στη ΔΕΘ εναντίον του Γερμανού Φούχτελ, τάχθηκε με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και με τον Αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ δηλαδή  και κατά εκείνων που δημιούργησαν και προκάλεσαν τα επεισόδια και εναντίον του Γερμανού συνεργάτη της κ. Μέρκελ . Το απόσπασμα της συνέντευξς τους αναφέρει το εξής :

..Νομίζω ότι αυτά δεν εκφράζουν με τίποτα τον ελληνικό λαό, ούτε τους εργαζόμενους, βέβαια και ειδικότερα, αν θέλετε, ούτε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι πράξεις και ενέργειες, που δεν έχουν κανένα νόημα.. Κάπου εκεί, έκανε και κάποιες δηλώσεις ο κ. Φούχτελ, αλλά ατυχέστατες, αυτές που τουλάχιστον κατ΄ αρχήν ξέραμε και, εν πάση περιπτώσει, δεν είναι και δουλειά του, έτσι; Δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Δεν λέω ότι δεν έχει δικαίωμα να έχει γνώμη, αλλά δεν προκύπτει καθόλου κάποια αρμοδιότητα του κ. Φούχτελ, να σχολιάζει τα των Ελλήνων υπαλλήλων.

Ταυτόχρονα ο κ. Π. Κουκουλόπουλος, αναγνωρίζει το πρόβλημα που δημιουργείται από το πρόγραμμα κινητικότητα του υπ. εσωτερικών σχετικά με τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων, ειδικά στους δήμους αν εφαρμοστεί με οριζόντιο τρόπο:

Δ. ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΗΣ: Το επιχείρημα κ. Κουκουλόπουλε, που λέει ότι με αυτές τις μετακινήσεις υποβιβάζεται η λειτουργία των Δήμων και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες;

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν γίνει με οριζόντιο τρόπο, ναι. Τώρα, έγινε αναγκαστικά βεβιασμένα και έχει αυτό το χαρακτήρα, για το ποιοι φεύγουν. Είναι αναγκαστικά οριζόντιο το κριτήριο και ήταν αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης που έκανε η Κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει τις απολύσεις για τις οποίες πίεζε η τρόικα.

Επίσης παραμένει στην άποψη την οποία έχει και ο κ. Μανιτάκης της ΔΗΜΑΡ  ότι οι διαθεσιμότητα δεν είναι κατ΄ανάγκη και απόλυση εργαζομένου στο δημόσιο, ενώ άλλοι μέσα στο κόμμα του αναφέρουν (ρεπορτάζ προηγούμενης ημέρες εδώ) το ακριβώς αντίθετο. Λέει λοιπόν ο πρώην υφυπουργός εσωτερικών :

Το πρόγραμμα της κινητικότητας δεν συνεπάγεται αναγκαστικά απολύσεις. Εγώ μάλιστα πρέπει να σας πω, επειδή είχα ασχοληθεί ως Υφυπουργός παλαιότερα με τον ανάλογο θεσμό της εφεδρείας και είχα μία ανάλογη αντίληψη με αυτήν που τώρα μπαίνει μπροστά – όπως την ξέρουμε τουλάχιστον, δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί – δηλαδή, ότι αν είμαστε τολμηροί, δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται οι εργαζόμενοι, ούτε βέβαια οι πολίτες συνολικά.

Τι εννοώ με αυτό: υπάρχουν πάρα-πάρα πολλά τμήματα του Δημοσίου, με την ευρεία και στενή του έννοια, που έχουν κραυγαλέα κενά και, μάλιστα, υπηρεσίες αιχμής και θα σταθώ στις πιο ευαίσθητες και νευραλγικές από αυτές, που είναι τα ασφαλιστικά ταμεία. Η αργοπορία στην απονομή των συντάξεων έχει σχέση με τα φοβερά κενά που υπάρχουν. Θυμάστε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία κάλυπταν επί χρόνια τις ανάγκες τους με «stagiers», δηλαδή, με παιδιά που δούλευαν στα «stages».

 

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,474 other followers

Powered by WordPress.com