1 σχόλιο

Άρχισαν οι συνεντεύξεις που καλούν τον πρωθυπουργό να ηγηθεί ενός άλλου πολιτικού σκηνικού

Να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων του αστικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό καλεί τον Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, παραπέμποντας στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου «Συναγερμού».

Όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος:« Η δημιουργία της τρικομματικής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, ιστορικό σταθμό. Ζούμε την εποχή των συνθέσεων. Γι’αυτό και πρέπει να επιδιώκουμε συνθέσεις και συναινέσεις σε όλα τα επίπεδα. Και αυτοδυναμία να έχει ένα κόμμα πρέπει να επιδιώκει τις ευρύτερες συνθέσεις και τις συνεργασίες. Αυτό δείχνει και η εμπειρία των τελευταίων πέντε μηνών από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά μέχρι σήμερα. Εξάλλου στην εθνική προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει.

Θεωρώ ότι θα μπορούσε ο Αντώνης Σαμαράς να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού και την συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων του αστικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, από τη στιγμή που η δημοσιονομική μας προσαρμογή θα είχε μπει σε έναν στέρεο δρόμο και θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία της ανάπτυξης».

Στην ερώτηση αν προτείνει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ο κ. Παναγιωτόπουλος απαντά: «Oι αλλαγές του εκλογικού νόμου δεν πρέπει να γίνονται με πνεύμα πολιτικού καιροσκοπισμού και επιπολαιότητας. Πρέπει ο εκλογικός νόμος να αλλάζει σπανιότατα κι όταν αλλάζει, η αλλαγή αυτή να μην έχει μικροκομματικά κίνητρα αλλά να κατευθύνεται από απόλυτη θεσμική υπευθυνότητα και από προσήλωση στις βασικές αρχές της Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει ότι «προβλέπεται το κλείσιμο 55 στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα, η κατάργηση 19 κέντρων νεοσυλλέκτων, η συγχώνευση και η σύμπτυξη μονάδων και πολλές άλλες αλλαγές.

Όλα αυτά εστιάζονται σε έναν υπέρτατο στόχο. Στους δύσκολους χρόνους των δημοσιονομικών και οικονομικών προβλημάτων να είναι πολύ ψηλά η αποτρεπτική δύναμη της χώρας και να εξασφαλίζεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και η μεγάλη επιχειρησιακή τους ετοιμότητα».

20121118-112011.jpg

One comment on “Άρχισαν οι συνεντεύξεις που καλούν τον πρωθυπουργό να ηγηθεί ενός άλλου πολιτικού σκηνικού

  1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,496 other followers

Powered by WordPress.com