Γράψτε ένα σχόλιο

Το ΠΑΣΟΚ υπέρ του αγώνα της Τ.Α για τη διαθεσιμότητα Δήλωση Β. Βενιζέλου

Βενιζέλος ΚΕΔΕΣήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι υπέρ της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων ιδίως εκείνων που αντιδρούν στην Τ.Α και κάνουν αγώνα με καταλήψεις και πορείες.  Κάτι τέτοιο διαφαίνεται αφού ο πρόεδρος του Βαγγέλης Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε χθές με την ΚΕΔΕ  σήμερα με γραπτή του ανακοίνωση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών:

Υπό συνθήκες κρίσης, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό, η ικανότητα του κράτους να λειτουργεί και να προσφέρει βασικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Αυτό ισχύει καταρχάς στον ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας, της αλληλεγγύης και συνοχής. Ισχύει, επίσης, στο μέτωπο κατά της ανεργίας με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και αυτεπιστασίας. Ισχύει, όμως, και στο πεδίο της ανάπτυξης, μέσα από την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και τοπικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες μικρής και μεσαίας κλίμακας που μπορούν να αποδώσουν γρήγορα αποτελέσματα.

Είναι, συνεπώς, καθήκον της Πολιτείας να στηρίξει τους θεσμούς και τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν είναι αντίπαλοι, αλλά βασικοί συνεργάτες της κεντρικής κυβέρνησης στην εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης.

 

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,788 other followers

Powered by WordPress.com