Δεν χρειαζόμαστε την ίντριγκα και τον παραγοντισμό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ενόψει του συνεδρίου θέλοντας να δείξει πως είναι διατεθειμένος για μια νέα αρχή. Επίσης το μήνυμα που στέλνει είναι ότι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα μετάσχουν όλοι χωρίς αποκλεισμούς. Ειδικά το τελευταίο, κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ έκανε συνέδριο όλοι οι αρχηγοί του, και ο Ανδρέας, και ο Σημίτης, και ο γιός του Ανδρέα ,Γιώργος, και ο Βαγγέλης όλοι το ίδιο είπαν ακριβώς με την ίδια φράση: δεν αποκλείεται κανένας…
Φυσικά όταν λέμε κανένας εννοούμε καμιά δεκαριά. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος όταν ρωτήθηκε την ώρα που ετοιμαζόταν η λίστα με τα μέλη της ΚΟΕΣ όχι ονομαστικά, αλλά με την θεσμική ιδιότητα που εκπροσωπούν, ποιους θέλει και ποιους όχι, η απάντηση που έδωσε ήταν πολύ καθαρή: Πρόεδρε ποιους θέλεις ; αυτόν το θες; Εννοούσαν τον Γιάννη Ραγκούση και η απάντηση που βεβαίως δόθηκε ήταν αρνητική. Τον ρωτήσανε γιατί τα στελέχη που ασχολήθηκαν με τη λίστα γνώριζαν τις προθέσεις του κ. Βενιζέλου απέναντι σε ορισμένα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν έπρεπε να ξανά περάσουν την πόρτα της Ιπποκράτους.
Δεν μπορούσαν όμως να αποκλείσουν μόνο τον Γιάννη Ραγκούση, θα κατηγορούνταν ότι έχουν πείσμα και εμμονές εναντίον του, και γι αυτό βρήκαν διάφορες δικολαβικές φόρμες, που να αποκλείονται ορισμένοι και με ένα τέχνασμα που να μην φαίνεται με την πρώτη ματιά, να μπορούν να επιστρέψουν πίσω στο ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη ρωτάει να μάθει ο κ. Σκανδαλίδης τι ισχύει για τον ίδιο; Για να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει πρώτα να γραφτεί στην τοπική οργάνωση από την αρχή στην πλατεία Κάνιγγος και μετά τι; Να εκλεγεί σύνεδρος, ή μέλος της ΚΟΕΣ; Ουδείς απαντά με ευκρίνεια από την Ιπποκράτους, στον πρώην υπουργό και γραμματέα , αφού δεν γνωρίζουν τι πρέπει να απαντήσουν. Διότι αν ισχύει αυτό που λένε ότι θέλουμε πίσω στο ΠΑΣΟΚ τον Σκανδαλίδη, και όντως επιστρέψει , τι θα γίνει τότε με τους άλλους που ανήκουν στην ίδια κατηγορία μαζί του, της διαγραφής και δεν τους θέλουν πίσω στο κόμμα;
Δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Αυτοί είναι οι πονοκέφαλοι στο ΠΑΣΟΚ αυτή την ώρα. Γιατί είπαμε. Όταν οι διαφορές αφορούν πρόσωπα, εκεί είναι που γίνεται της κολάσεως