1 σχόλιο

Α. Λοβέρδος : Αν δεν κινηθούμε θα μας πάρει ο Βενιζέλος μαζί του στο ναυάγιο

Έχουμε στο χώρο το δικό μας ταπεινωτικές σχέσεις με τον κόσμο. Δεν έχω ανάγκη…τις δημοσκοπήσεις. Η πρόβλεψή μου για το κόμμα μας, στο 5%, ήταν πρόβλεψη 17ης Ιουνίου, ανήμερα των εκλογών, το βράδυ, είχα πει στον πρόεδρο που είναι φίλος 40 χρόνια, ότι έτσι αν πάμε, τον Οκτώβριο θα είμαστε 5%. Έπεσα μόνο ένα μήνα έξω», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Και πρόσθεσε: «Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν τι μπορείς να πάθεις αν δεν έχεις τακτική και στρατηγική. Για να συγκροτηθεί πάλι μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, που άγγιξε το 50%, θα πρέπει η συγκρότησή της να αρχίσει. Κατά την ταπεινή μου γνώμη μονοκομματικά συνέδρια δεν δίνουν λύσεις, ούτε επίσης το πλεόνασμα ηγετών και αρχηγών είναι κάτι καλό. Πρέπει να συγκλίνουμε, πρέπει να δούμε μια πορεία κοινή, αλλά για να υπάρξει αυτή η κοινή πορεία, πρέπει να αρχίσει κάποιος να την κάνει». Και πρόσθεσε: «Το 5% ταπεινώνει και προοιωνίζεται ποσοστό μικρότερο της εισόδου του κόμματος στη βουλή».

Στο ερώτημα αν μπορεί κάποιος να μένει μέσα σε ένα κόμμα και να προετοιμάζει ένα άλλο ο κ. Λοβέρδος τόνισε: «Το τι συγκροτεί τη νοηματική συνέχεια μιας πολιτικής δράσης στην σοσιαλδημοκρατία θα το ορίσει ο καθένας και ο κόσμος. Οι διασπάσεις είναι επώδυνες διαδικασίες. Δεν είναι απλά πράγματα. Δεν τα κάνεις με την πρώτη, επειδή σε πιέζει η ανάγκη να διευκρινίσεις που το πας. Όλα θα πάνε στην ώρα τους. Και όλα θα πάνε με κριτήριο τη βούληση όλων των ανθρώπων που ζούμε στο χώρο της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης».

Και πρόσθεσε: «Από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ επιτρέπονται οι τάσεις, οι κινήσεις. Εγώ μιλάω για διεργασίες στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Και το υπογραμμίζω και στις εσωκομματικές μου ομιλίες και στη βουλή. Δεν έχω στο μυαλό μου την κατάληξη. Αυτή θα προκύψει μέσα από τη διαδρομή. Αλλά αυτή η διαδρομή, είναι μία διαδρομή εξόδου από το πεδίο της ταπείνωσης. Τώρα ο κόσμος μας ταπεινώνει».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε και στο αν θα αποτελούσε λύση η αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Είπε συγκεκριμένα: «Αλλαγή σε όλα τα επίπεδα θα μπορούσε να είναι και μία λύση στο ΠΑΣΟΚ, που θα τη δει πηγαίνοντας προς το συνέδριό του» και τόνισε: «Νομίζω ότι το χειρότερο για κάποιον που δεν είναι υπάλληλος της πολιτικής είναι να βλέπει να έρχεται το ναυάγιο και να πιστεύει ότι θα προλάβει, επειδή είναι τάχα μου πονηρός, να ανοίξει την πόρτα και να φύγει τελευταίος. Όχι, αν δεν κινηθούμε θα μας πάρει όλους μαζί».

πηγη: thestival.gr

One comment on “Α. Λοβέρδος : Αν δεν κινηθούμε θα μας πάρει ο Βενιζέλος μαζί του στο ναυάγιο

  1. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,600 other followers

Powered by WordPress.com