Γράψτε ένα σχόλιο

Μετωπική σύγκρουση Βενιζέλου , Τσίπρα με απόντα τον ΓΑΠ

«Έγιναν λαγοί της πολιτικής εξαθλίωσης του λαού», τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, τόνισε με αιχμηρότητα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός και οι εταίροι του, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, θριαμβολογούν από φόβο, ώστε να αποφύγουν τις ευθύνες τους. Απαντώντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον κατηγόρησε ως «εκπρόσωπο των συμφερόντων των τραπεζών και των hedge funds».

Τσίπρας: Εχετε στήσει συνθήκες «ομερτά»

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για τα αποτελέσματα του Eurogroup στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, εκτίμησε ότι τα τρία κόμματα σύντομα θα υποστούν πολιτική ήττα, αφού, όπως είπε, ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε πια, παρά μόνον να ελπίζει ότι θα απαλλαγεί από αυτούς.

Από τον Αλέξη Τσίπρα, οι βουλευτές της πλειοψηφίας κλήθηκαν να υπερψηφίσουν την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή ώστε να δοθούν «πολιτικές απαντήσεις στο λαό που ζητάει αλήθεια και δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για συνωμοσία της σιωπής (ομερτά), καθώς και για συγκάλυψη που βρίσκεται επί χρόνια σε εξέλιξη από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία τα τελευταία χρόνια προστέθηκε κι ένας τρίτος εταίρος.

Κάνοντας ειδική μνεία στο Φώτη Κουβέλη, ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε την εποχή που ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζητούσε παράλληλη λειτουργία εξεταστικής επιτροπής με δικαστική διερεύνηση υποθέσεων, κάτι που σήμερα η ΔΗΜΑΡ δεν αποδέχεται.

Ακόμη, «Χρέος της βουλής» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τη συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φτάσαμε ως εδώ. «Να αναζητήσουμε τις αιτίες και τις ευθύνες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, μιας κρίσης χρέους που μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία και πλήττει σήμερα την συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το μνημόνιο δεν υπήρξε μονόδρομος, αλλά επιλογή, πολιτική επιλογή», ενώ πιτέθηκε προσωπικά στον κ. Σαμαρά «Ο κ. Σαμαράς, θυμάμαι, προεκλογικά ήταν αυτός ο οποίος έλεγε μία και μόνη εξεταστική επιτροπή, απ’ αυτό εδώ το βήμα. Και σήμερα πάει στην άποψη, καμία και ποτέ εξεταστική επιτροπή για το πως φτάσαμε ως εδώ».

Από τα πυρά του κ. Τσίπρα δεν ξέφυγε και η ΔΗΜΑΡ. «Τα ίδια περίπου λένε σήμερα και οι συνάδελφοι της ΔΗΜΑΡ. Ιδού λοιπόν η Λυδία λίθος της ειλικρίνειας και της αξιοπιστίας της στάσης σας».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στον πρωθυπουργό διερωτήθηκε: «γιατί πανηγυρίζει στο διαδύκτιο ο κ. Σαμαράς και δεν έρχεται εδώ να πανηγυρίσει μαζί μας, να μας πει την άποψή του εδώ δημόσια και όχι στο facebook; Ανοήτως θριαμβολογείτε, γιατί προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια ψεύτικη επικοινωνιακή εικόνα πράγμα που θα σας γυρίσει μπούμερανγκ πολύ γρήγορα. Από φόβο θριαμβολογείτε, όχι από ελπίδα, δεν έχετε ελπίδα».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, ότι «στο κάδρο της συγκάληψης των σκανδάλων του χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων, της Siemens, που έχει ευθύνη το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπάρχει και τρίτος τώρα. Είναι η ΔΗΜΑΡ της ευθύνης που αναλαμβάνει κι αυτή ακέραια την ευθύνη της συγκάληψης».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του στον Ευάγγελο Βενιζέλο όταν έκανε λόγο για το πατριωτικό καθήκον των ιδρυμάτων που ανέφερε χθες ο κ. Στουρνάρας. «Όταν ακούμε για πατριωτικό καθήκον, μας πιάνει ένα σύγκρυο. Θυμόμαστε τον κ. Βενιζέλο που μίλαγε για πατριωτικό καθήκον στο PSI και κουτσουρεύτηκαν τα ομόλογα, κουτσουρεύτηκαν οι αποταμιεύσεις και των ομολογιούχων, κυρίως όμως των ασφαλιστικών ταμείων. Και ήταν ένα δράμα αυτό το οποίο έγινε. Η μοναδική χώρα στην παγκόσμια οικονομική ιστορία που έκανε κούρεμα και αντί να μειωθεί το χρέος της αυξήθηκε και διαλύθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία».

Βενιζέλος: Εξυπηρετείτε συμφέροντα

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε υψηλούς τόνους, κατήγγειλε πως «ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί τα συμφέροντα των hedge funds, των τραπεζιτών που έχουν ενοχληθεί βαθύτατα από το PSI και στοχοποιούν το ΠΑΣΟΚ και εμένα προσωπικά».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Κινήματος εκτιμησε ότι «η σύγκρουση είναι και πάλι παρούσα. Από την μια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η φωνή του παρελθόντος και του εθνικού διχασμού και από την άλλη η φωνή του μέλλοντος και της εθνικής ενότητας».

Αναφερόμενος στα περί «ομερτά» που καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκυβέρνηση, ο κ. Βενιζελος αποκρίθηκε «η δική σας ομερτά ποια είναι; υπάρχει εξ αντικειμένου ομερτά με αυτά τα συμφέροντα που επενδύουν στην ήττα της χώρας», καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του να πάψουν «υπονομεύουν το εγχείρημα της επαναγοράς των ομολόγων».

20121129-181317.jpg

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,592 other followers

Powered by WordPress.com