Γράψτε ένα σχόλιο

(Παρασκήνιο) Ζητούν τη διάλυση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

κεντροαριστεράΣε ένα παρασκήνιο άνευ προηγουμένου, εξελίχθηκε η υπόθεση της συνένωσης των κομμάτων της αριστεράς. Τα όσα διεξήχθησαν στο γκάζι στην εκδήλωση διαφόρων κινήσεων και ομίλων μόνο ελπιδοφόρα δεν είναι και σίγουρα δεν αποτελούν λύση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο στελέχη δύο διαφορετικών κινήσεων, οι κύριοι Γιώργος Φλωρίδης του «κοινωνικού συνδέσμου» και ο κ. Κατσαντώνης εκπρόσωπος της «Π80» συμφωνούσαν απίστευτα  σε όλα έχοντας κοινές απόψεις. Συμφωνούσαν στην αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ άμεσα το αργότερο μέχρι την Άνοιξη με την πραγματοποίηση κοινού ιδρυτικού συνεδρίου ενός νέου κόμματος. Μάλιστα όσοι ήταν παρόντες παρατήρησαν το εξής: Ο κ. Κατσαντώνης ήταν τόσο προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, που είχε μαζί του στην ομιλία του, στην εκδήλωση, ακόμη και διαφάνειες δείχνοντας τους άξονες των προτάσεων και των σκέψεών του. Η έντονη ταύτιση απόψεων έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Κατσαντώνης διατηρεί στενή σχέση με τον Γιάννη Ραγκούση, ο Γιώργος Φλωρίδης με τον Ανδρέα Λοβέρδο, και οι τρεις μαζί μέσω άλλων διατηρούν ένα σύνδεσμο φιλίας με στόχο μια άλλη κεντροαριστερά.

Στόχος των κινήσεων αυτών είναι η διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και η δημιουργία ενός νέου κεντροαριστερού κόμματος σαν την ΕΠΙΝΕ. Η «ΕΠΙΝΕ» είναι πόλη της Γαλλίας που το 1971 έγινε το ιδρυτικό συνέδριο του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος που συνενώθηκαν μικρά κόμματα του  4%  και όλα μαζί στη συνέχεια δημιούργησαν το μεγάλο σοσιαλιστικό κόμμα που αναδείχθηκε μέσα από αυτό ο Φρανσουά Μιτεράν.

Η συζήτηση ξαφνικά πολώθηκε, στα πηγαδάκια μετά, λίγο έλειψε οι φωνές να ακουστούν έξω αφού η παρέμβαση του Νίκου Μπίστη, στην οποία διαφώνησαν η «Πολιτεία» του Νίκου Τούντα,  οι «νέοι μεταρρυθμιστές», η «πρωτοβουλία Β’» και το «Μπροστά» στην αυτοδιάλυση των κομμάτων υποστηρίζοντας πως είναι ακραίο κάτι τέτοιο. Συμφώνησαν μεταξύ τους όλες αυτές οι κινήσεις κατά των άλλων δύο (Κατσαντώνη και Φλωρίδη)

Όταν το λόγο έλαβε ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης, είπε ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτό προς όλους, τόνισε όμως με νόημα: αν πάμε σε αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, τότε θα κινδυνεύσει και η κυβέρνηση και η χώρα που θα απειληθεί η κυβερνητική της σταθερότητα.

Εκτός της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση, παρόντες ήταν ακόμη οι:  Η. Καρανίκας Αθηνά Δρέττα, Λάζαρος Λωτιδης, Θανάσης Οικονόμου, Κ. Παρασυρης, Συμεών Κεδίκογλου, Άγγελος Τόλκας και Κατερίνα Μπατζελή.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,813 other followers

Powered by WordPress.com