Γράψτε ένα σχόλιο

Β.Μειμαράκης: Το μέλλον θα δείξει για τα μέτρα

Μηνυματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο πρόεδρος της βουλής απο την Κρήτη που βρέθηκε χθες μιλώντας σε σκδηλωση. Ο κ. Β. Μειμαρακης είπε μεταξύ άλλων πως … πολλές φορές αντιδημοφιλείς αποφάσεις, γιατί υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες.

Το μέλλον και η ιστορία θα δείξουν αν αυτές θα μας οδηγήσουν θετικά προς εκείνη την κατεύθυνση όπου η Ελλάδα θα ξεφύγει από τους κινδύνους και θα ξεπεράσει τα προβλήματα τα οποία έχει. Προσωπικά αισθάνομαι πιο αισιόδοξος μπροστά στη νέα σελίδα που άνοιξε την προπερασμένη εβδομάδα με την απόφαση που ελήφθη από την Ευρωζώνη και πιστεύω ότι όλοι μας μαχόμαστε, ο καθένας με το πρόγραμμά του, με τη διαφορετικότητά του, προκειμένου να παραμείνουμε σε μια μεγαλύτερη ένωση, ώστε να προχωρήσουμε σε μια θετική πορεία υπερνικώντας τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που μας πνίγουν καθημερινά. Και είμαι βέβαιος ότι αν καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε και να ξεφύγουμε από αυτή την ανασφάλεια, θα μπορέσουμε από τις αρχές του 2013 να θέσουμε στο δημόσιο διάλογο νέα ζητήματα, κυρίως θεσμικά, που αφορούν την ποιότητα της δημοκρατίας, τα ατομικά δικαιώματα και την περαιτέρω πορεία της χώρας.

Γιατί η πολιτική δεν είναι μονοδιάστατη, δεν είναι μόνο η οικονομία, η οποία μας απασχολεί βεβαίως και αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η πολιτική αγκαλιάζει ολόκληρη τη δημόσια σφαίρα, έχει ευαισθησίες για τον άνθρωπο, έχει κοινωνική προσφορά και αυτά τα θετικά μηνύματα πρέπει να μεταδώσουμε στους πολίτες και ιδιαίτερα στη νεολαία. Είναι ευθύνη πρωτίστως εμάς των πολιτικών, αλλά και όλων των ηγεσιών, της εκκλησίας, του συνδικαλισμού, των πνευματικών ανθρώπων, να ξαναγίνουμε ταγοί και παιδαγωγοί της ελληνικής κοινωνίας για να ξαναοδηγηθούμε σε ένα αξιακό σύστημα που πραγματικά θα βελτιώσει και την ποιότητα ζωής που έχουμε ως πολίτες και την εικόνα της χώρας μας.

Σε αυτή την προσπάθεια, θα έχουμε στενότερη συνεργασία με το ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η αίσθηση και η άποψή μου είναι ότι η Βουλή πρέπει να ανοίξει ακόμα περισσότερο τις πόρτες της στην κοινωνία. Βάλλεται αυτή την εποχή. Έχει στοχοποιηθεί η Βουλή, έχει στοχοποιηθεί το πολιτικό σύστημα. Ίσως και γιατί ορισμένοι από εμάς, μεμονωμένες περιπτώσεις και εξαιρέσεις, δίνουν δικαιώματα και αφορμές. Πρέπει πρώτοι εμείς να τα στιγματίσουμε, να τα καταδικάσουμε και να κάνουμε την αυτοκάθαρσή μας. Όμως η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων Βουλευτών, των αιρετών στην Αυτοδιοίκηση και όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά είναι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν, άνθρωποι με ήθος, αξίες, ιδανικά και οράματα. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό ιδιαίτερα από τη νεολαία, αν θέλουμε να επανακάμψουμε σε ένα πλαίσιο αρχών και αξιών, μέσα στο οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τον Έλληνα πολίτη.

Έτσι λοιπόν η Βουλή θα ανοίξει ακόμα περισσότερο τις πόρτες της, θα έχει μια ευθεία σχέση με την ελληνική κοινωνία, θα μπορεί η νεολαία όχι μόνο να την επισκέπτεται αλλά να κάνει κριτική και να συζητά μαζί της. Όλα αυτά εμπεριέχονται και στις αρχές και πρωτοβουλίες του ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις παρακαταθήκες που μας άφησε ο ίδιος ο Βενιζέλος. Γι’ αυτό ακριβώς η Βουλή θα συμβάλει με νέα δυναμική στην προσπάθεια του Ιδρύματος, τα στελέχη του οποίου θέλω να συγχαρώ για το μεράκι και την κατάθεση ψυχής, εν όψει μάλιστα και των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Ένωση, το ερχόμενο έτος.

20121202-151246.jpg

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,610 other followers

Powered by WordPress.com