Γράψτε ένα σχόλιο

Εκλογές ζήτησε και πάλι ο Αλ. Τσίπρας

20121202-192512.jpg

Εκλογές ζήτησε από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί τη λύσει του Eurogroup και να ανοίξει το δρόμο για υπόδειξη της λύσης από το λαό.

Η ομιλία του έκλεισε τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, η οποία θα οδηγήσει στην εκλογή του νέου κεντρικού οργάνου του κόμματος, όπου από το Σάββατο έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση μέσα στο κόμμα για το αν η λίστα των υποψηφίων θα είναι ενιαία.

Όπως έχει γράψει ήδη το newpost.gr, το Αριστερό Ρεύμα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, έχει δείξει τις προθέσεις του να κατεβάσει αυτόνομη λίστα δημιουργώντας πρόβλημα στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ωστόσο ακόμα δεν εχει αποφασιστεί τι ακριβώς θα γίνει.

Πάντως, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σήμερα την έκπληξη και δεν αποδέχθηκε στον διορισμό του στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά αποφάσισε αντ’ αυτού να διεκδικήσει την ψήφο των αντιπροσωπών.

Σε μια προσπάεια να αμβλύνει τα πνεύματα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τον διάλογο που έγινε στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, τονίζοντας ότι δημιουργείται ένας νέος φορέας από κάτω, ένας φορέας των ανθρώπων του, όχι των ειδικών, αμεσοδημοκρατικός, όχι γραφειοκρατικός, εναλλακτικός, όχι δογματικός, μηχανή παραγωγής ιδεών, όχι μηχανισμός στελεχών, πολιτικός φορέας των εξελίξεων, όχι των συσχετισμών.

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την πολυφωνία εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο και από το κόμμα του, τον ΣΥΝ, και από όλες τις τάσεις ζήτησε «να αφήσουμε πίσω μας τη μηχανιστική αναπαραγωγή όχι των απόψεων, αλλά των συσχετισμών, που δεν δημιουργεί πλαίσιο πολυφωνίας, αλλά εικόνα Βαβυλωνίας. Ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι πλουραλιστικός, αλλά ενιαίος. Δεν θα είναι πολλά κόμματα στη συσκευασία του ενός».

Για τον δικό του ρόλο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν είναι «να επιβάλει, ούτε να καταστείλει τις νοοτροπίες ή τις συνήθειες του χθες», αλλά να δημιουργεί νέα υποδείγματα για το αύριο. Γι αυτό, πρόσθεσε, «αποφάσισα, για λόγους συμβολικούς, να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στη δημιουργία ενός νέου υποδείγματος. Να είμαι εγώ, όχι πρώτος μεταξύ ίσων, αλλά ίσος μεταξύ ίσων. Να μην κάνω χρήση της απευθείας, αριστίνδην εκλογής μου στη νέα Κεντρική Επιτροπή μέσα από εκείνους που θα ορίσουν οι συνιστώσες, αλλά να θέσω υποψηφιότητα εκλογής στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Να κριθώ και εγώ ως ίσος προς ίσους με όλους τους άλλους συντρόφους και συντρόφισσες».
Πηγη newpost.gr

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,610 other followers

Powered by WordPress.com