Γράψτε ένα σχόλιο

Βενιζέλος: αν ήθελα να γίνω μεταβατικός πρωθυπουργός …

Αν ήθελα να γίνω μεταβατικός πρωθυπουργός θα γινόμουν … Είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλείνοντας την ομιλία του στη Νομαρχιακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης σε ένα πολυπληθές κομματικό ακροατήριο από την έντονη κινητοποίηση που έκαναν στελέχη του και λόγω της σχέσης που έχει με την πόλη, και γενετειρά του. Image
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε και συναισθηματικά και πολιτικά περίπου επανέλαβε ότι είπε στην ομιλία του στην ΚΟΕΣ πριν απο μια εβδομάδα, και εμφανίστηκε ασπίδα στον Αντώνη Σαμαρα, υπερασπιζόμενος την πολιτική της κυβέρνησης. Στο τέλος της ομιλία του ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε, ότι αν ήθελε θα μπορούσε να γίνει μεταβατικός πρωθυπουργός, θα μπορούσε να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ότι ήθελε, αλλά όπως σημείωσε δεν τον ενδιαφέρουν όλα αυτά, παρά μόνο η σωτηρία της χώρας και το μέλλον της.
Το κομματικό ακροατήριο είχε στηθεί με αυτόν τον τροπο ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τον κ. Βενιζέλο και τα λεγόμενα του, κα όσοι πήγαν να αντί τείνουν έναν διαφορετικό λόγο, όπως ο κ. Λευτερης Τζιολας, να γίνει αντικείμενο σχολιασμού και εντάσεων. Ο κ. Τζιόλας, ιστορικο στελεχος του ΠΑΣΟΚ πρωην βουλευτης εξηγησε γιατι η χωρα είναι καταδικασμενη να αποτυχει εξ αιτίας του μνημονιου και πως πολύ γρήγορα θα κληθεί η κυβέρνηση να πάρε και αλλά μέτρα. Ο κ. Χαρης Τσιοκας επίσης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι το κοινωνικο κράτος θά πρέπει σε περιόδους ύφεσης να είναι εντονότερη η παρουσία του, και ότι χρειάζεται άλλη πολιτική φυσικά , πολύ έξω απο το πλαίσιο της κυβέρνησης. Οσοι μίλησαν εκτός απο τους Ηρακληδεις του στέμματος, άσκησαν κριτική λέγοντας το θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να φύγει απο την κυβέρνηση.

Ατυπη ενημέρωση απο το ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ απο το ΠΑΣΟΚ , δόθηκαν 19 σημεία ομιλίας του κ. Βενιζέλου μεταξύ αυτών :
Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ σας προωθούμε άτυπες σημειώσεις από την σημερινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης Σερρών

 

1. Είναι σημαντικό ότι μετά από μήνες διαπραγματεύσεων η χώρα μας αποκτά ξανά μια νέα αφετηρία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.

2. Με την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας της επαναγοράς των ομολόγων η Ελλάδα θα έχει μειώσει περαιτέρω το χρέος της κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ.

3. Στο φορολογικό κάναμε μεγάλη προσπάθεια και σκληρή διαπραγμάτευση εντός της κυβέρνησης για να προστατεύσουμε τους πλέον αδύναμους.

4. Για το 2013 έχουμε συμφωνήσει να υπάρξει ένα φορολογικό καθεστώς για τον αγρότη που θα είναι δίκαιο και δεν θα τον βάζει σε περιπέτειες.

5. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, μένει οριστικά στο ευρώ. Διαψεύδονται οι κερδοσκόποι και όσοι είχαν επενδύσει στην καταστροφή της χώρας.

6. Το φορολογικό έχει ουσιαστικά συμφωνηθεί από τα 3 κόμματα. Θα συμπληρωθεί από ένα κανονικό εθνικό φορολογικό σύστημα.

7. Η Ελλάδα είναι δυστυχώς το εργαστήριο της αποτυχίας του τρόπου με τον οποίο η Ευρώπη προσπάθησε να διαχειριστεί την κρίση.

8. Επιλογή μας έπρεπε και πρέπει να είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα. Αυτό έπρεπε να το κάναμε μόνοι μας.

9. Αν η Ελλάδα δεν έμπαινε στο πρόγραμμα θα έπρεπε μόνη της να μηδενίσει αυτοστιγμεί ένα κολοσσιαίο πρωτογενές έλλειμμα του 2009.

10. Όποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη λύση οφείλει να την παρουσιάσει και να την τεκμηριώσει. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει να πει τίποτα.

11. Όσοι πήραν στα χέρια τους την “καυτή πατάτα” της διαχείρισης της κρίσης απολογούνται. Οι άλλοι λένε ψέματα για λύσεις που δεν υπάρχουν.

12. Η νεοναζιστές και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται τα κενά του κράτους και πουλούν προστασία στους πολίτες.

13. Εμείς δεν είπαμε ότι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή αλλά ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποδοθούν ευθύνες.

14. Όποιος θεωρεί ότι η ΧΑ είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο με δεδομένη την κρίση κάνουν μεγάλο ιστορικό λάθος.

15. Το λαβωμένο ΠΑΣΟΚ έπρεπε να συμβάλει ώστε να έχει η χώρα κυβέρνηση. Αν δεν το κάναμε πού θα βρισκόμασταν σήμερα; Αναλάβαμε και πάλι το κόστος

16. Είναι ώρα να βλέπει κανείς τον προσωπικό του ρόλο; Να κάνει ο καθένας επιλογή διαφύλαξης του πολιτικού του κεφαλαίου; Όχι βέβαια!

17. Η χώρα θα αλλάξει. Το ΠΑΣΟΚ που κατέβηκε μαζί με τη χώρα θα ανεβεί και πάλι μαζί με τη χώρα.

18. Τον Φεβρουάριο το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριό του πρέπει να θέσει τα θεμέλια ενός σύγχρονου, κανονικού κόμματος. Έτσι θα φέρουμε κοντά νέες δυνάμεις

19. Κορυφαία δύναμη συντήρησης υπό το πρόσχημα του προοδευτικού, αριστερού, ριζοσπαστικού λόγου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,884 other followers

Powered by WordPress.com