Γράψτε ένα σχόλιο

Βενιζέλος και Σημίτης ανταγωνίζονται για τις διεθνείς τους γνωριμίες…

Σημίτης ΒενιζέλοςΣήμερα είναι η σειρά του κ. Βενιζέλου που απαντά στον Κώστα Σημίτη. Χθές ο πρώην πρωθυπουργός με δελτίο τύπου έκανε σαφές ότι μέσα απο τις διεθνείς του συναντήσεις το κύρος του παραμένει ακόμη σε υψηλό επίπεδο και έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί και να συναντιέται, όπως έγινε στη Βιέννη με προσωπικότητες από τον Ευρωπαϊκό χώρο που κινούνται στη σισιαλδημοκρατία και όχι μόνο. 

Σήμερα ήρθε η σειρά του κ. Βενιζέλου να αποδείξει τις διεθνείς του επαφές και ανακοίνωσε όπως σας είχαμε ενημερώσει πολύ νωρίς ότι αύριο και μεθαύριο θα βρίσκεται στη Ρώμη. Διαβάστε τους λόγους: 

Προκειμένου να συμμετάσχει στην διήμερη (14-15/12) συνάντηση ηγετών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Τη συνάντηση διοργανώνει το Δημοκρατικό Κόμμα Ιταλίας (PD) και ο Πρόεδρός του, PierLuigi Bersani, ο οποίος και προσκάλεσε τον κ. Βενιζέλο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, το Σάββατο το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα συζήτησης «Οι νέες προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας: Μια προοδευτική στρατηγική», με συντονιστή τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, κ. Pascal Lamy. Στο πάνελ της συζήτησης αυτής συμμετέχει μεταξύ άλλων ο Massimo D’Alema, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Μελετών (FEPS).

Την προηγουμένη, ο κ. Βενιζέλος θα παραβρεθεί σε δείπνο εργασίας  της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Ομάδας, Hannes Swoboda.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Ρώμη, ο κ. Βενιζέλος θα έχει σειρά διμερών επαφών με σοσιαλιστές ηγέτες.

Προσκεκλημένοι στη διήμερη συνάντηση είναι μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), Harlem Désir, και ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Sigmar Gabriel.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,700 other followers

Powered by WordPress.com