2 σχόλια

Χόμπιτ-Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι από σήμερα στους κινηματογράφους.

Egiakoumis.comΑπό σήμερα Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στις αίθουσες της Village η ταινία ” Χόμπιτ- Ένα αναπάντεχο Ταξίδι” “The Hobbit-An unexrected Journey”.

Μια ταινία του Πίτερ Τζάκσον

με τους Ίαν Μακέλεν, Μάρτιν Φρίμαν, Κέιτ Μπλάνσετ, Ορλάντο Μπλουμ, Ίαν Χολμ, Κρίστοφερ Λι, Χούγκο Γουίβινγκ, Ελάιτζα Γουντ, Εβάντζελιν Λίλι, Άντι Σέρκις, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Τζέφρι Τόμας, Μάικ Μιζράχι

Υπόθεση:
Ο βραβευμένος με Oscar  Πίτερ Τζάκσον, επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη και παρουσιάζει την ταινία “Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι,” την πρώτη από τις τρεις ταινίες που θα αποτελέσουν την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος φαντασίας του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν Χόμπιτ. Η τριλογία διηγείται την ιστορία της Μέσης Γης, 60 χρόνια πριν από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ο κινηματογραφικός φακός ακολουθεί τον Μπίλμπο Μπάγκινς στις περιπέτειές του, ο οποίος αποφασίζει να σώσει το βασίλειο του Έρεμπορ από τον τρομερό δράκο Νοσφιστή. Με την απρόσμενη βοήθεια του Γκάνταλφ του Γκρίζου, ο Μπίλμπο ακολουθεί μια ομάδα δεκατριών νάνων, της οποίας επικεφαλής είναι ο θρυλικός πολεμιστής, Θόριν Δρύασπις.

Το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει στην Ερημιά, σε επικίνδυνους τόπους γεμάτους Τελώνια, Ορκ, φονικούς λύκους και μάγους. Για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους που βρίσκεται στην Ανατολή, στο Μοναχικό Βουνό, πρέπει πρώτα να καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί από τις σήραγγες των τελωνίων… Εκεί όμως, ο Μπίλμπο θα συναντήσει το πλάσμα, που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα… το Γκόλουμ. Στις όχθες μιας υπόγειας λίμνης, ο Μπίλμπο Μπάγκινς θα ανακαλύψει ότι διαθέτει επινοητικότητα και θάρρος που ξεπερνά τη φαντασία του, καθώς θα καταφέρει να αποκτήσει το «πολύτιμο» δαχτυλίδι του Γκόλουμ, το οποίο διαθέτει απρόσμενες και χρήσιμες ιδιότητες… Είναι ένα απλό, χρυσό δαχτυλίδι δεμένο άρρηκτα με τη μοίρα της Μέσης Γης, με τρόπους που ο Μπίλμπο δεν μπορεί καν να διανοηθεί.

Τα καλά σημεία…. Ο λάτρης του Τζον Ρόλαντ Ρούελ Τόλκιν  Πίτερ Τζάκσον ξέρει πάρα πολύ καλά πως να μεταφέρει τα βιβλία του πολυδιαβασμένου συγγραφέα και φιλόσοφου  στη μεγάλη οθόνη. Μαγικές εικόνες από το “Αναπάντεχο Ταξίδι”. Μία ταινία με έξοχη φωτογραφία και καταπληκτικά ηχητικά και ψηφιακά εφέ. Η αλήθεια είναι πως η ταινία σε ταξιδεύει σε δυσνόητους για το νου μας μέρη. Το The Hobbit αν  στεκόταν μόνη της, με το συγκεκριμένο στόρι και αυτήν του αφήγηση χωρίς την σκηνοθετική επιμέλεια του Πίτερ Τζάκσον δε θα είχε αυτό το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση. Η δουλειά του βραβευμένου με  Oscar σκηνοθέτη είναι εμφανέστατη.

Ο πάρα πολύ καλός ηθοποιός Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει στον ρόλο του Γκάνταλφ του Γκρίζου, του χαρακτήρα που ενσάρκωσε στην τριλογία του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”. Ο Μπίλμπο Μπάγκινς παίρνει πνοή από τον πολλά υποσχόμενο  Μάρτιν Φρίμαν και ο Θόριν Δρύασπις από τον  Ρίτσαρντ Άρμιταζ. Στους γνώριμους από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» ρόλους επιστρέφουν και η όμορφη ηθοποιός Κέιτ Μπλάντσετ ως Γκαλάντριελ, ο Ίαν Χολμ ως γηραιός Μπίλμπο, ο Κρίστοφερ Λι ως Σάρουμαν, ο Χιούγκο Γουίβινγκ ως Έλροντ, ο Ελάιτζα Γουντ ως Φρόντο και ο Άντι Σέρκις ως Γκόλουμ. Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν οι Φραν Γουόλς, Φιλίπα Μπόϊενς, Πίτερ Τζάκσον και Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Η τριλογία γυρίστηκε σε 3D και θα διανεμηθεί σε 2D, σε 3D και στο καινούργιο format των 48 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Τα κακά σημεία…Μεμπτό σημείο της ταινίας είναι ότι δεν η υπάρχει μία μεγάλη έκπληξη. Η ταινία διάρκειας 170 λεπτών μπορεί να χαρακτηριστεί και κουραστική. Το 3D της ταινίας είναι πολύ ξεκουραστικό αλλά ίσως και να μη χρειάζεται. Επειδή δε προσφέρει καμία έκπληξη δε μπορεί να συγκριθεί με τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” που ήταν σαφώς καλύτερο. Ο Πίτερ Τζάκσον χωρίς να υποβαθμίζουμε την αξία του σκηνοθέτη καθώς όπως αναφέραμε και παραπάνω χωρίς την δική σκηνοθετική επιμέλεια το αποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό, δοκιμάζει την ίδια ακριβώς συνταγή με τον “Άρχοντα”. Πετυχημένη μεν συνταγή αλλά ίδια.

 

Οι χαρακτήρες της ταινίας

Μπίλμπο Μπάγκινς

Όπως όλα τα Χόμπιτ, ο Μπίλμπο Μπάγκινς αγαπάει την εύκολη ζωή του. Το μόνο που χρειάζεται για να είναι χαρούμενος είναι γεμάτο στομάχι και ένα καλό βιβλίο. Όταν ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος και 13 νάνοι εμφανίζονται στο κατώφλι του και τον προσκαλούν να τους ακολουθήσει σε μια παράτολμη αποστολή, η ζωή του θα αλλάξει διά παντός. Η περιπετειώδης φύση του θα τον κάνει να ξεπεράσει τους αρχικούς δισταγμούς του και να γίνει ο «διαρρήκτης» που χρειάζεται ο Θόριν Δρύασπις για να καταφέρει να ανακτήσει τον κλεμμένο θησαυρό των νάνων από έναν απειλητικό δράκο. Προς μεγάλη έκπληξη των υπολοίπων αλλά και του ιδίου, η ευστροφία του Μπίλμπο θα αποδείξει σε όλους ότι ένα Χόμπιτ δεν το πιάνει το μάτι σου.

egiakoumis.comΓκάνταλφ ο Γκρίζος
Ένας από τους πιο ισχυρούς μάγους στη Μέση Γη. Ο Γκάνταλφ θα συνοδεύσει τους νάνους στην αποστολή τους να ανακτήσουν το βασίλειο του Έρεμπορ και τους αμύθητους θησαυρούς του από τον τρομερό δράκο Νοσφιστή. Στην πορεία, ο Γκάνταλφ θα εντοπίσει στοιχεία ενδεικτικά της παρουσίας ενός αρχαίου κακού. Για να ανακαλύψει την αλήθεια, θα πρέπει να αφήσει μόνους τους, τους συντρόφους του και να ακολουθήσει έναν δρόμο που θα τον οδηγήσει στις πιο σκοτεινές γωνιές της Μέσης Γης, όπου θα επιβεβαιωθούν οι χειρότερες υποψίες του.

Θορίν Δρυάσπις 
Στη νιότη του, ο Θόριν βίωσε την καταστροφή και τον τρόμο όταν ένας φλογοβόλος δράκος επιτέθηκε στο βασίλειο του Έρεμπορ. Δεδομένου ότι έμειναν αβοήθητοι, οι επιζήσαντες Νάνοι, μια άλλοτε περήφανη και ευγενής φυλή, οδηγήθηκε στην εξορία. Ο Θόριν, έχοντας αποκτήσει ρώμη, θάρρος και τον σεβασμό των υπολοίπων της Συντροφιάς των Νάνων, έχει πλέον ανέλθει στην εξουσία και είναι αποφασισμένος να πάρει πίσω το βασίλειό του, καταστρέφοντας το κτήνος που έφερε τόση δυστυχία και πόνο στον λαό του.

Μπάλιν 

Ευγενής εκ καταγωγής και άρχοντας, ο Μπάλιν είναι ένα από τα γηραιότερα μέλη της Συντροφιάς των Νάνων. Σοφός και ευγενής εκ φύσεως, αναγκάστηκε να διάγει μια ζωή γεμάτη φόβο, πολέμους και μόχθο προκειμένου να επιβιώσει. Ο Μπάλιν εκτός από συγγενής του Θόριν είναι ένας από τους στενότερους και πιο έμπιστους σύμβουλούς του – η ευθυκρισία όμως και η οξυδέρκειά του τον προειδοποιούν ότι η αποστολή στο Μοναχικό Βουνό ίσως να μην είναι και η σοφότερη κίνηση.

 Ντούαλιν 
Έχοντας τη φήμη του σπουδαίου πολεμιστή, ο Ντουάλιν λέει αυτό που έχει στο μυαλό του με απλά λόγια και δεν ανέχεται τη βλακεία. Απίστευτα πιστός, είναι το δεξί χέρι και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Θόριν, καθώς πιστεύει ότι ο φίλος του είναι ο ικανότερος ηγέτης που θα μπορούσαν να έχουν. Ισχυρός και ικανός πολεμιστής, έχει εκ φύσεως την τάση να αντιμετωπίζει με δυσπιστία κάθε πλάσμα που δεν είναι Νάνος και κυρίως τα Ξωτικά. Υπερήφανος, γενναίος και ένας από τους ψηλότερους της φυλής του, ο Ντουάλιν θα προσκυνήσει μόνο όποιον κερδίσει τον σεβασμό του.

Φίλι
Ο Φίλι είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας και μεγάλωσε υπό την αυστηρή επίβλεψη του θείου του, Θόριν. Μαζί με τον αδερφό του, τον Κίλι, είναι οι νεότεροι της Συντροφιάς των Νάνων. Δεν έχει ταξιδέψει ποτέ, ούτε έχει δει ποτέ το βασίλειο του Έρεμπορ. Ως έμπειρος πολεμιστής, ο Φίλι θα ακολουθήσει τους υπόλοιπους σε αυτή την περιπέτεια, χωρίς όμως να γνωρίσει τις προκλήσεις και τους κινδύνους που πρόκειται να αντιμετωπίσει.

Κίλι
Ο μικρότερος αδερφός του Φίλι, είναι ανέμελος και μάλλον λίγο απρόσεκτος. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η ζωή του ήταν ευχάριστη και εύκολη. Όμορφος και ικανός, διαθέτει το παράτολμο θάρρος της νιότης. Από μικρή ηλικία έχει εκπαιδευτεί στη χρήση των όπλων, πράγμα που τον καθιστά ικανό πολεμιστή και δεινό τοξοβόλο. Ως ένας από τους νεότερους της Συντροφιάς των Νάνων, ο Κίλι είναι αποφασισμένος να αφήσει το στίγμα του και να αποδείξει την αξία του.

Μπόφουρ
Αγαπητός και συμπαθής, ο Μπόφουρ έχει την καταστροφική τάση να τονίζει το προφανές και να μιλάει χωρίς να σκέφτεται. Αγαπάει τη μουσική, είναι καλλίφωνος, απολαμβάνει το καλό φαγητό, αποζητά την καλή συντροφιά και είναι αθεράπευτα αισιόδοξος. Παρόλο που δεν φημίζεται για τη γενναιότητά του, θα κάνει το παν για να βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη και κυρίως αυτούς που θεωρεί φίλους του. Μαζί με τον αδερφό του, τον Μπόμπουρ, και τον ξάδερφό του, τον Μπίφουρ, συμμετέχει στην αποστολή προς το Μοναχικό Βουνό, πρώτον για να αναζητήσει την τύχη του και δεύτερον, επειδή του είπαν ότι θα υπάρχει δωρεάν μπύρα.

Μπίφουρ
Γεννημένος στη Δύση, ο Μπίφουρ φέρει το σημάδι από τον πέλεκυ ενός Όρκ στο μέτωπό του, κάτι που τον καθιστά κατά καιρούς δύστροπο! Επικοινωνεί με τους υπόλοιπους μόνο με κραυγές και χειρονομίες. Σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα υπόλοιπα μέλη της Συντροφιάς, ο Μπίφουρ δεν έχει κάποια συγγένεια με τον Θόριν, ούτε είναι ευγενής εκ καταγωγής. Αντιθέτως, κατάγεται από μια οικογένεια ανθρακωρύχων και μεταλλουργών – είναι απλός άνθρωπος με απλά γούστα.

Μπόμπουρ
Μπόμπουρ – αδερφός του Μπόφουρ και ξάδερφος του Μπίφουρ – είναι ο αρχιμάγειρας της Συντροφιάς των Νάνων. Ο τεράστιος όγκος του και η εφάμιλλη όρεξή του, συχνά προκαλούν προβλήματα – αλλά και γέλιο – τόσο στον ίδιο όσο και στους υπόλοιπους της Συντροφιάς. Παρά όμως, τον όγκο του παραμένει εξαιρετικά αποτελεσματικός στη μάχη – και ουαί κι αλίμονο σε όποιον τον καθυστερήσει από ένα προγραμματισμένο γεύμα!

 Γκλοϊν 
Από όλα τα μέλη της Συντροφιάς των Νάνων που συμμετέχουν στην αποστολή προς το Μοναχικό Βουνό, ο Γκλόιν είναι ο πιο ειλικρινής, ο πιο ξεροκέφαλος και αυτός που δεν φοβάται να προκαλέσει αυτόν που είναι στην εξουσία. Έχει την τάση να είναι ευέξαπτος, αλλά από την άλλη είναι δυνατός, γενναίος και εξαιρετικά πιστός. Ο Γκλόιν είναι ο μοναδικός παντρεμένος Νάνος της Συντροφιάς (μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες Νάνοι). Η ομορφιά της συζύγου του είναι παροιμιώδης και συμπληρώνεται από ένα εξαιρετικό γενάκι. Ο Γκλόιν είναι επίσης και ο περήφανος πατέρας ενός μικρού αγοριού, του Γκίμλι, που αργότερα, μεγαλώνοντας, θα λάβει με τη σειρά του μέρος στην θρυλική Συντροφιά του Δαχτυλιδιού.

Οϊν
Όπως και ο αδερφός του, ο Όιν είναι μακρινός ξάδερφος του Θόριν. Είναι ένας γενναίος Νάνος του Βορρά. Αποφασίζει να ακολουθήσει την Ομάδα πρώτον από αίσθημα πίστης προς τη φυλή του και δεύτερον από τον ευσεβή του πόθο για τα χρήματα που συνεπάγεται αυτή. Καλά διαβασμένος και με ανήσυχο πνεύμα, είναι ο θεραπευτής της Ομάδας, ο οποίος δεν διστάζει να φτιάξει φυτικά φίλτρα δικής του επινόησης.

Ντόρι
Μακρινός συγγενής του Θόριν, ο Ντόρι είναι ο μεγαλύτερος αδερφός των Όρι και Νόρι. Είναι ο πιο δυνατός της Συντροφιάς και περνάει τον περισσότερο χρόνο προσέχοντας τον Όρι, φροντίζοντας να μην κρυώσει ή να μην σκοτωθεί από λύκους ή τελώνια. Αθεράπευτα απαισιόδοξος, με μία τάση να περιμένει πάντα το χειρότερο, είναι πάντα έτοιμος να ρισκάρει τη ζωή του ή τη σωματική του ακεραιότητα προκειμένου να γίνει η δουλειά που του έχουν αναθέσει.

Νόριν
Ίσως το πιο περίεργο μέλος της αποστολής. Ο Νόριν είναι ένας Νάνος που έχει συχνά-πυκνά μπερδέματα με της Αρχές. Πιστεύοντας ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για να φύγει από την πόλη, αποφασίζει να συμμετάσχει στην αποστολή προς το Μοναχικό Βουνό, χωρίς να γνωρίζει ότι οι κίνδυνοι που αυτή επιφυλάσσει είναι πολύ μεγαλύτεροι από αυτούς που αφήνει πίσω του. Κανείς ποτέ δεν ξέρει τι σκαρώνει αυτός ο τύπος. Το μόνο για το οποίο είναι όλοι σίγουροι είναι ότι πρόκειται για κάτι επικίνδυνο και κατά πάσα πιθανότητα παράνομο. Παρόλο που δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τα αδέρφια του, είναι απίστευτα πιστός και πάντα έτοιμος να τους προστατέψει με κάθε δυνατό τρόπο.

Όρι
Ο νεότερος αδερφός του Νόρι και του Ντόρι. Ο Όρι είναι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης. Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, όλο ζωγραφίζει ή γράφει κάτι στο ημερολόγιό του. Ο Όρι είναι αυτός που έχει αναλάβει να χρονογραφήσει την αποστολή μέχρι τις όχθες της Μακριάς Λίμνης και τις πλαγιές του Μοναχικού Βουνού. Ευγενικός και με καλή ανατροφή, έχει συνηθίσει στα πειράγματα του μεγαλύτερου αδερφού του και συχνά μπορεί κανείς να τον χαρακτηρίσει άβουλο. Κατά καιρούς όμως, μπορεί να εκπλήξει τόσο τον εαυτό του όσο και τους συντρόφους του με το θάρρος και την αποφασιστικότητά του.

Μάγοι

 Ρανταγκαστ ο Καφετής
Διάσπαση προσοχής, εκκεντρικότητα, αμνήμων… Αυτά περιγράφουν τον Ράνταγκαστ, έναν μάγο που προτιμά να μιλά με τα ζώα παρά με τους ανθρώπους. Φίλος του Γκάνταλφ του Γκρίζου, ο Ράνταγκαστ είναι ένας από τους φύλακες των δασών της Μέσης Γης. Πολύ συχνά, τον βρίσκουμε να περιπλανιέται στα δάση κοντά στο παράξενο σπιτάκι του, το Ρόσγκομπελ. Κάτι όμως, τον προβληματίζει. Μια σκοτεινή αίσθηση έρχεται να καλύψει την ψυχή του – τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι στο Δάσος του Μεγάλου Φόβου.

 Σάρουμαν ο Λευκός
Αξιοσέβαστος και ισχυρός, ο Σάρουμαν επαγρυπνά στη Μέση Γη προσπαθώντας να διατηρήσει την τάξη και την ισορροπία του κόσμου. Αυτό που απολαμβάνει ιδιαίτερα είναι να «φτιάχνει» τις μοίρες των ανθρώπων κατά την προσωπική του βούληση. Ως επικεφαλής του Λευκού Συμβουλίου ανησυχεί καθώς πιστεύει ότι οι πράξεις του Γκάνταλφ του Γκρίζου και της Συντροφιάς του Θόριν θα καταστρέψουν τους προσεκτικούς υπολογισμούς του. Η μεγάλη αδυναμία του Σάρουμαν είναι η άσβεστη επιθυμία του για δύναμη – μια επιθυμία που θα τον οδηγήσει τελικά στη σύναψη μιας εξαιρετικά επικίνδυνης και φονικής συμμαχίας.

Ξωτικά

 Έλροντ
Ένας από τους σοφότερους και αρχαιότερους της φυλής των Ξωτικών. Ο Έλροντ είναι ο Άρχοντας του Σχιστού Λαγκαδιού, του Τελευταίου Αληθινού Σπιτιού ανατολικά από τη θάλασσα. Κατά τη σύντομη διαμονή του Θόριν και της συντροφιάς του, ο Έλροντ θα τους προσφέρει καταφύγιο και προμήθειες. Οι Νάνοι παρά την εκ φύσεως αποστροφή που έχουν προς τα Ξωτικά, θα τα αποδεχτούν με ευχαρίστηση. Εξάλλου, ο Έλροντ θα αποκαλύψει στον Γκάνταλφ και τον Θόριν μυστικές πληροφορίες, που τους είναι απαραίτητες για να φτάσουν στο Μοναχικό Βουνό.

Γκαλάντριελ 
Η γηραιότερη των Ξωτικών που έχουν απομείνει στη Μέση Γη. Η Γκαλάντριελ διαθέτει το χάρισμα της ενόρασης. Όταν όλα τα σημάδια της υποδεικνύουν ότι το κακό θέλει να κυριεύσει τη Μέση Γη, θα υποστηρίξει εν κρυπτώ τον Γκάνταλφ στην προσπάθειά του να αναζητήσει την πηγή του, γνωρίζοντας ότι αν αποτύχουν, η μάχη θα είναι άγονη και το Σκοτάδι θα κυριαρχήσει.

Άλλοι χαρακτήρες

Γίγαντες

Ο Τομ, ο Μπερτ και ο Γουίλιαμ είναι Γίγαντες που έχουν βρει καταφύγιο στα Γιγαντοδάση, όπου σκοτώνουν και καταβροχθίζουν όποιον βρουν στο διάβα τους. Όταν κατά λάθος ο Θόριν Δρύασπις και η συντροφιά του θα διακόψουν το νυχτερινό τους γεύμα, οι Γίγαντες θα τους αιχμαλωτίσουν με σκοπό να τους φάνε – χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ο Μπίλμπο και οι φίλοι του δεν είναι εύκολη λεία.

Βασιλιάς των Τελωνίων 
Ο Βασιλιάς των Τελωνίων είναι ένα γιγαντιαίο, αισχρό πλάσμα που έχει εξαχρειωθεί μετά από χρόνια τυραννικής εξουσίας επί των σακατεμένων κατοίκων της πόλης των Τελωνίων – μια παραγκούπολη στα βάθη των Ομιχλιασμένων Βουνών. Υπήκοοί του είναι μια ορδή άρρωστων και παραμορφωμένων τελωνίων που φέρουν ουλές και πληγές. Ο Βασιλιάς και τα τελώνια του θα καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν τον Μπίλμπο και τους Νάνους. Παρόλο που το παρουσιαστικό του δεν προδίδει κάτι αντίστοιχο, το Μεγάλο Τελώνιο διαθέτει πονηριά και θα καταφέρει σχεδόν να εξαφανίσει τον Θόριν και τη συντροφιά του.

Γκρίνα
Ο αρχι-ανακριτής των Τελωνίων. Αυτός θα φροντίσει να οδηγήσει τον Θόριν και τη Συντροφιά του ενώπιον του Μεγάλου Τελωνίου. Ο Γκρίνα δεν χάνει ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το αγκαθωτό του μαστίγιο. Παρόλο που είναι πανούργος και κακός, όπως όλα τα Όρκ είναι δειλός. Κατά βάθος μισεί τον αφέντη του, το παχύσαρκο και παράξενο Μεγάλο Τελώνιο.

Γκόλουμ
Παλιά ήταν κι αυτό ένα χόμπιτ, ονόματι Σμίγκολ. Το σώμα και η ψυχή του όμως, δηλητηριάστηκαν από τη δύναμη ενός μικρού, απλού χρυσού δαχτυλιδιού που κρατά κρυμμένο σε μια σκοτεινή σπηλιά στα Ομιχλιασμένα Βουνά. Το Γκόλουμ δεν ξέρει την πραγματική φύση του Δαχτυλιδιού. Το μόνο που ξέρει είναι ότι γι’ αυτό είναι πιο «πολύτιμο» και από τον ίδιο του τον εαυτό. Μετά από μια τυχαία αναμέτρηση με έναν απρόσμενο αντίπαλο, το Γκόλουμ ανακαλύπτει ότι έχει χάσει το «πολύτιμό» του – και υποψιάζεται, πολύ σωστά, ότι πλέον είναι στην κατοχή του Μπίλμπο Μπάγκινς. Κάπως έτσι, ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό σε βουνά και ερημιές, για χρόνια και χρόνια, που θα κοστίσει τη ζωή σε πολλά πλάσματα, μέχρι το Γκόλουμ να ξανακρατήσει τη μοίρα της Μέσης Γης στα χέρια του.

Αετοί
Μια αρχαία φυλή αρπακτικών πουλιών. Οι Μεγάλοι Αετοί των Ομιχλιασμένων Βουνών είναι άγρια και επικίνδυνα πλάσματα που δεν πρόκειται να συμμαχήσουν ποτέ και με κανέναν. Μόνο λόγω της πίστης που έχουν δηλώσει στον Μάγο Γκάνταλφ θα βοηθήσουν τον Μπίλμπο και τους Νάνους, σώζοντάς τους, την τελευταία στιγμή, από τα νύχια ενός θανατηφόρου εχθρού.

Λύκοι
Οι Λύκοι είναι τα πιο τρομακτικά αρπακτικά της Μέσης Γης. Πέραν του ότι κυνηγούν σε αγέλες, πολύ συχνά μεταφέρουν ιππείς Όρκ στις μάχες.

About these ads

2 comments on “Χόμπιτ-Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι από σήμερα στους κινηματογράφους.

  1. [...] Η κριτική του συντάκτη του ipografi.com Ρενάτο Λέκκα όπως δημοσιεύθηκε στο egiakoumis.com [...]

  2. [...] Η ταινία  Χόμπιτ-Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι  προβάλλεται από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες. [...]

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,700 other followers

Powered by WordPress.com