Γράψτε ένα σχόλιο

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Λαυρεντιαδη

Λαυρέντης ΛαυρεντιάδηςΑπό το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπέρασε σήμερα κάθε προηγούμενο. Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο προσδοκά να κυβερνήσει: Με το ψέμα και το λαϊκισμό.
Χωρίς περιστροφές το ΠΑΣΟΚ απαντά:
Πρώτον, η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη από την Proton και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας έγιναν επί θητείας του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά των αποφάσεων αυτών έχει στραφεί ο κ. Λαυρεντιάδης στο ΣτΕ. Αυτή είναι η αλήθεια την οποία ο κ. Στρατούλης μεθοδικά μετέτρεψε σε ψέμα λέγοντας το ακραία χυδαίο ότι με ρύθμιση του κ. Βενιζέλου χαρίστηκαν στον κ. Λαυρεντιάδη 160 εκ !!!
Δεύτερον, είπε ο κ. Στρατούλης ότι ο κ. Βενιζέλος «ξέχασε» τη «λίστα Λαγκαρντ» κάτω από το μαξιλάρι του, όταν είναι γνωστό:
-ότι η «λίστα Λαγκαρντ» υπάρχει επειδή ο κ. Βενιζέλος την έστειλε στην αρμόδια αρχή, μόλις αυτή ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αντίγραφο, παρότι στελέχη της είχαν και με το παραπάνω, άποψη για το περιεχόμενο της, όπως φάνηκε από τις περίεργες συζητήσεις τους .
-Ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη και τον τρόπο περιέλευσης του υλικού αυτού από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ που την είχε στη διάθεση του δυο μήνες πριν και την είχε αξιολογήσει. Τι άλλο έπρεπε να κάνει ο υπουργός στο δικό του επίπεδο;
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ PROTON: Η κατάθεση για μια ημέρα διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου ύψους 160 εκ (που φυσικά επεστράφησαν εντόκως την επομένη) στην Proton, που δεν τελούσε πια υπό διοίκηση επιλογής Λαυρεντιάδη, έγινε -όπως και σε όλες τις άλλες τράπεζες- την περίοδο εκείνη σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να προστατευθεί η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει στοιχειώδης χρόνος για να εφαρμοστεί οργανωμένα η προβλεπόμενη από το νόμο παρέμβαση της ΤτΕ στην Ρroton.
Επίσης για να προστατευτούν τα συμφέροντα του δημοσίου που είχε ενισχύσει από το 2008 την Proton με μεγάλα ποσά, με τη μορφή ομολόγων, εγγυήσεων κλπ.
Τα συμφέροντα του δημοσίου προστατεύτηκαν με τις κινήσεις που έκανε το υπουργείο οικονομικών και η ΤτΕ. Όλα αυτά έχουν παρουσιαστεί κατ´ επανάληψη στη Βουλή.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,905 other followers

Powered by WordPress.com