Γράψτε ένα σχόλιο

(Παρασκήνιο) Η συμμετοχή του πρ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη ΡΙΚΣΣΥ του Α. Λοβέρδου

Λοβέρδος ΡΙΚΣΣΥΟ Δημήτρης Τσιρώνης που τοποθετήθηκε διευθυντής  στην κίνηση του Αν. Λοβέρδου  δεν  τυχαία  απόφαση , αφού ο πρώην βουλευτής είχε πεί στον κ. Λοβέρδο ότι μετά τον Παπανδρέου  “εγώ αποδεσμεύομαι πολιτικά και έρχομαι μαζί σου σε ότι και αν κάνει”. Ωστόσο ο πρώην βουλευτής την περίοδο που ο κ. Λοβέρδος είχε έρθει για τελευταία φορά κοντά στον κ. Βενιζέλο, δεν αξιοποιήθηκε πολιτικά και κομματικά απο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και έτσι όταν πια επήλθε η ρήξη του πρώην υπουργού υγείας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τότε ο κ. Τσιρώνης απο μόνος του δήλωσε παρών στον πολιτικό φορέα που δημιούργησε ο κ. Λοβέρδος. Δεν είναι κακή επιλογή, ο κ. Τσιρώνης μετείχε σε επιτροπές της βουλής, εκλεγμένος απο την περιοχή της Άρτας ήταν στην εξεταστική επιτροπή και η παρουσία του κρίνεται θετική όλα αυτά τα χρόνια. 
Τώρα στη πρώτη κοινή συνεδρίαση  της Διοικούσας Επιτροπής και των ιδρυτικών μελών της ΡΙΚΣΣΥ, στο πλαίσιο της οποίας τα μέλη έκαναν τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις τους, ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε ποια πρόσωπα θα τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή της κίνησης του Ανδρέα Λοβέρδου.

Τούτων δοθέντων, αποφασίστηκε να αναλάβει πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ο καθηγητής Κώστας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για τις συνομιλίες με τους όμορους πολιτικούς χώρους με απώτερο στόχο τη σύγκληση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Τη θέση του διευθυντής της ΡΙΚΣΣΥ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τσιρώνης, οικονομολόγος, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, ενώ ταμίας αναλαμβάνει ο δικηγόρος Χρήστος Μυλωνάς.

Ακόμη, στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να δημιουργηθούν έξι ομάδες εργασίας :

  1. Πολιτικών θέσεων και ανασυγκρότησης του Σοσιαλδημοκρατικού χώρου.
  2. Πολιτικού σχεδιασμού και στρατηγικής
  3. Παρακολούθησης των 6 κοινοβουλευτικών επιτροπών
  4. Εκπόνησης εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης άμεσης δράσης
  5. Οργανωτικού
  6. Επικοινωνίας και διαδικτύου

Οι ομάδες εργασίας θα στελεχωθούν από μέλη της ΡΙΚΣΣΥ, ενώ τις επόμενες ήμερες η διοικούσα επιτροπή θα ορίσει συντονιστές των ομάδων εργασίας.

//

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,685 other followers

Powered by WordPress.com