Γράψτε ένα σχόλιο

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ : το κόμμα μου βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση

20121220-122508.jpg

Ο βουλευτης του ΠΑΣΟΚ στο νομο Χιου , Κωστας Τριανταφυλλος μιλωντας στο ραδιοφωνο του δημου αθηναιων αναφερομενος στα δημοκοπικά αποτελέσματα του ΠαΣοΚ είπε ότι το κομμα του βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση.

Διαβάστε τη συνέντευξη του εδώ:

«Είναι προφανές ότι το ΠαΣοΚ βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση. Χρειάζονται πρωτοβουλίες, δράση και ανανέωση. Πρέπει να αλλάξει γενιά τόσο το ΠαΣοΚ, όσο και η ευρύτερη κεντροαριστερά και να μπορέσουμε με έναν απτό και κατανοητό τρόπο, μέσα από πολιτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες να απευθύνονται στην ελληνική κοινωνία- να γίνει αντιληπτό ποια είναι συγκεκριμένα η πολιτική μας πρόταση, η ταυτότητά μας και με ποιο τρόπο αντιμετωπίζουμε τη σημερινή κρίση που βιώνει ο κάθε Έλληνας. Με αυτό τον τρόπο και μόνο μπορεί ξανά το ΠαΣοΚ να εκφράσει μία προοδευτική συμμαχία… Είναι προφανές ότι όλα είναι ανοιχτά σε αυτή την κρίση που βιώνουμε. Το ζήτημα όμως, είναι να μπορέσει το ΠαΣοΚ να τοποθετηθεί στον πολιτικό χάρτη της χώρας με πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα. Πρωτοβουλίες οι οποίες να καταδεικνύουν την ιδεολογική και πολιτική του αυτονομία, ούτως ώστε να γίνεται σαφές στον μέσο πολίτη το τι λέμε και πώς το εννοούμε. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ανακτήσει μέρος της αξιοπιστίας του και βέβαια με απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρξει αλλαγή γενιάς στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό».

* Για την αλλαγή γενιάς στο ΠαΣοΚ:

«Ο κ. Βενιζέλος έχει δηλώσει με ειλικρίνεια και καθαρότητα -και προς τιμήν του-, ότι πρέπει να πάμε σε άλλη γενιά, ακόμα και στα ζητήματα του αρχηγού… Το συνέδριο του κόμματος θα πρέπει να έχει στοιχεία τα οποία να δημιουργούν ένα πολιτικό ηλεκτροσόκ, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, ως σοσιαλδημοκρατία. Διαφορετικά, θα έχουμε εμβάθυνση και όχι ξεπέρασμα της κρίσης. Επομένως, εκτιμώ ότι πρέπει το συνέδριο αυτό να είναι ορόσημο, δεν είναι η σημερινή εποχή ίδια με τις προηγούμενες… Προφανώς, αυτό μπορεί να συμβεί σε μία διαδικασία αλλαγής γενιάς σε όλα τα επίπεδα, με την ηγεσία του προέδρου του ΠαΣοΚ. Δηλαδή, να μπορέσει όχι στο συνέδριο, αλλά σε μία διαδικασία η οποία θα ανοίξει από το συνέδριο, να έχουμε αλλαγή γενιάς. Αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να προσωποποιηθεί ως μία αμφισβήτηση έτι περαιτέρω σε επίπεδο προσωπικό, στον πρόεδρο του κινήματος, ο οποίος πρώτος άνοιξε την συζήτηση. Θεωρώ ότι μία τέτοια συζήτηση αδικεί -σχετικά με το πρόσωπο του προέδρου-, την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στο χώρο της κεντροαριστεράς για αλλαγή γενιάς. Ένας κούκος, κοινώς, δεν φέρνει την άνοιξη. Δεν τίθεται θέμα, σε αυτή τη φάση, αλλαγής ηγεσίας, όσο ο ίδιος ο αρχηγός κάνει αυτό το οποίο λέει καθαρά. Δηλαδή, να ηγηθεί μίας προσπάθειας αλλαγής γενιάς στο κίνημα. Και αυτό θέλει χρόνο και όχι διαδικασίες υπονόμευσης ή αμφισβήτησης σε προσωπικό επίπεδο».

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,758 other followers

Powered by WordPress.com