Γράψτε ένα σχόλιο

Πέθανε ο Γιώργος Κίσσονας απο το ΠΑΣΟΚ μια άγνωστη ιστορία

ανδρεασΈνα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απο τους πλέον στενούς συνεργάτες του Α. Παπανδρέου και γενικά της οικογένειας Παπανδρέου, ο Γιώργος Κίσσωνας έφυγε απο τη ζωή. Άνθρωπος που δεν ζήτησε ποτέ τίποτα απο το κόμμα ως αντάλλαγμα για την προσφορά του, με μια όμως αδυναμία. Τους αριθμούς, ήταν απο τους ελάχιστους που ήξεραν απ’ έκω και ανακατωτά τα εκλογικά συστήματα και μπορούσε ανα πάσα στιγμή να σου εξηγήσει με τεκμηριωμένη πρόταση με τι ποσοστό θα μπορούσε ένα κόμμα να κυβερνήσει σε οποιαδήποτε κατάσταση κ.οκ .

Στον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν απο τα πρώτα χρόνια του ΠΑΚ με μεγάλη ιστορία στη Γερμανία, τον Καναδά, γνωρίζοντας πολύ καλά όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και εκείνου του καιρού και του τωρινού.

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα συλληπητήριά του. Η κηδεία του Γιώργου Κίσσονα θα γίνει αυριο στο νεκροταφείο Χαλανδρίου 11.30

Μια άγνωστι ιστορία

ρώμη, αρχές του 1974. Ο Γιώργος Κίσσονας, διευθυντής των κεντρικών γραφείων του ΠΑΚ που είχε έδρα την ιταλική πρωτεύουσα, έχει συνοδεύσει όλη την ημέρα τον Ανδρέα Παπανδρέου – και τον συνεργάτη του Γιώργο Κατσιφάρα – σε σειρά πολιτικών επαφών που είχε. Το βράδυ τούς πήγε σε ένα διεθνές αντιδικτατορικό στέκι, στην Τραστέβερε, όπου μαζεύονταν εξόριστοι, φυγάδες και γενικά αντιφασίστες, θυμάται ο μετέπειτα ειδικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου. «Η ορχήστρα έπαιζε αντιδικτατορικά τραγούδια όλων των χωρών που είχαν χούντα, υπήρχε πολλή συγκίνηση. Κάποια στιγμή οι ιταλοαλγερινοί μουσικοί αρχίζουν να παίζουν ένα τραγούδι του Μάνου Λοΐζου, το ”Δελφίνι -δελφινάκι”. Ο Κατσιφάρας τραβάει το τραπεζομάντιλο, ανεβαίνει στο τραπέζι και χορεύει κάποιες στροφές. Μας μάγεψε όλους, Ελληνες και ξένους. Ξαφνικά σταματά και λέει προς όλους τους αντιδικτατορικούς θαμώνες καταχειροκροτούμενος: «Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν δικτατορίες!». Επεσε μέσα!».

πηγή τα νέα

//

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,772 other followers

Powered by WordPress.com