Γράψτε ένα σχόλιο

Ραγκουσης : Η λίστα ” Λαγκάρντ” , οι διευθυντές των ΔΟΥ , ή τρόικα …και η ελπίδα.

20121223-185304.jpg

Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών να σέβεται ο ένας τα ” παιδιά ” του άλλου , μιλώντας για τους διευθυντές στις ΔΟΥ , δεν συνιστά ούτε οδηγεί σε μία πολιτεία αξιοκρατίας . Συνιστά και οδηγεί απλώς σε μια τρικομματική – αντί μονοκομματικής – λαφυραγώγηση του κράτους με απώτερο σκοπό την ιδιοτελή χειραγώγηση επιχειρήσεων και επιχειρηματιών .

Απόδειξη για το παραπάνω συμπέρασμα , η ανακοίνωση της Ενωσης των Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης που εκδόθηκε μετά την συμφωνία των εκπροσώπων των κυβερνητικών εταίρων να προχωρήσουν αυτοί οι ίδιοι με δήθεν τριμηνιαίες αξιολογήσεις των προισταμένων στις ΔΟΥ αντί να επαναφέρουν σε ισχύ το σύστημα αντικειμενικών και αξιοκρατικών κανόνων του Ν.3839 και στο Υπουργείο Οικονομικών ,όπως ακριβώς ισχύει από το 2010 σε όλα τα Υπουργεία .
Η ανακοίνωση της ΕΝΑΠ εκτός των άλλων εκθέτει και τους εκπροσώπους της τρόικας και ιδιαίτερα του ΔΝΤ που εκτός από διαρροές στα ΜΜΕ ακριβοπληρωμένων μελετών παραμένει ασαφές και άγνωστο γιατί αδυνατούν ακόμη και μετά την ιστορία της λίστας “Λαγκάρντ ” να δείξουν ότι κατάλαβαν πως καμία προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής δεν θα τελεσφορήσει στην Ελλάδα εαν πρώτα και κύρια δεν τερματιστεί ο ένοχος δεσμός μεταξύ διαπλεκόμενων πολιτικών και συνδικαλιστών με την υπηρεσιακή ιεραρχία των εφοριών και εν γένει των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους . Ενας ένοχος δεσμός που -ενώ είχε σπάσει για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2010 με την υπερψήφιση του νόμου 3839 ,επομένως πριν το μνημόνιο και την έλευση της τρόικας στην Ελλάδα – αποκαταστάθηκε και επανεδραιώθηκε πλήρως με την πρόσφατη τρικομματική συνεννόηση ενώπιον των εκπροσώπων της Ε.Ε , της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ..
Η δήλωση – ελπίδα της ΕΝΑΠ :

“Τα όσα συνέβησαν στο Υπουργείο Οικονομικών μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν.

Δυστυχώς, το Υπουργείο Οικονομικών αυτονομήθηκε από όλη την υπόλοιπη Δημόσια Διοίκηση με δύο συνεχόμενους νόμους (ν. 4002/11 και ν. 4024/2011) ανοίγοντας το δρόμο για άκρατο κομματισμό στις επιλογές προϊσταμένων. Πότε με το άλλοθι της στοχοθεσίας που δεν βασίζεται σε επιστημονική μεθοδολογία, πότε με τις αόριστες επικλήσεις «διεθνών πρακτικών» που ακόμα κι αν αντιγραφούν απέχουν παρασάγγας από την ελληνική διοικητική πραγματικότητα, η ηγεσία του Υπουργείου επιχειρεί να μετατρέψει σε κομματικό φέουδο τον κρίσιμο φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Ως εδώ! Η χώρα, το κράτος, η κοινωνία δεν αντέχουν άλλες πελατειακές σχέσεις!

Το πολιτικό σύστημα δεν έχει διδαχθεί τίποτα και εφαρμόζει πιστά τη συνταγή που μας οδήγησε εδώ!

Η ΕΝΑΠ καλεί την Κυβέρνηση:

Να εφαρμόσει ΑΜΕΣΑ και ΚΑΘΟΛΙΚΑ το νόμο 3839/10 που παραμένει αδικαιολόγητα ανενεργός και προβλέπει το πληρέστερο και αξιοκρατικότερο σύστημα επιλογής προϊσταμένων που δεν θα χρωστάνε τίποτα σε κανέναν και θα είναι πλήρως ανεξάρτητοι! Όσο δεν εφαρμόζεται, οποιαδήποτε ρητορική περί μεταρρύθμισης θα είναι απλώς ψευδεπίγραφη αφού δεν ακουμπά τον πυρήνα του προβλήματος, δηλαδή την αναξιοκρατία, το κομματικό κράτος, τα πελατειακά δίκτυα.

Να καταργήσει τις μυστικές συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που αποφασίζουν τα πάντα χωρίς ίχνος ελέγχου και λογοδοσίας! Διαφάνεια παντού, όπως ταιριάζει σε ένα κράτος δικαίου!

Να ανατρέψει το κομματικό βαθμολόγιο, να κλονίσει τις συντεχνίες και τα κατεστημένα που αντιδρούν στην ουσιαστική μεταρρύθμιση και να τολμήσει να βγάλει στο προσκήνιο τις νέες δυνάμεις της Δημόσιας Διοίκησης!

Αν δεν αλλάξει αυτός ο τρόπος εναγκαλισμού της Δημόσιας Διοίκησης με το πολιτικό σύστημα, κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης είναι καταδικασμένη. Οι έλληνες πολίτες και η ελληνική κοινωνία που υφίστανται τα πάνδεινα δικαιούνται μια ανεξάρτητη και ισχυρή Δημόσια Διοίκηση που θα υπηρετεί τη χώρα και όχι τα κομματικά και κάθε είδους ιδιοτελή δίκτυα.”

Αθήνα, 21/12/2012

Ο νόμος 3839 ,με τον οποίο θεσπίσαμε ένα πλέγμα κανόνων απόλυτης αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας – άρα αποκομματικοποίησης – στις επιλογές διευθυντών της δημόσιας διοίκησης , για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου υπερψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2010 . Καταπολεμήθηκε και καταψηφίστηκε από τη Ν.Δ. του σημερινού Πρωθυπουργού , από τον ενίαιο συνασπισμό με κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον κ.Κουβέλη και από τους συνδικαλιστές μόνον του Υπουργείου Οικονομικών . Καταστρατηγήθηκε και τροποποιήθηκε από τον κ. Βενιζέλο και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών τον Αύγουστο του 2011 – ως συνήθως – μέσα από μία εμβόλιμη φράση με την οποία δόθηκε τελικά η δυνατότητα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Μαυραγάνη να οργανώσουν την επιστροφή της χώρας στο χθες που τη χρεοκόπησε .

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,829 other followers

Powered by WordPress.com