Γράψτε ένα σχόλιο

Νέα εισιτήρια από το νέο χρόνο στα Μέσα μεταφοράς

MMMΑλλαγές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών φέρνει το 2013, μεταξύ των οποίων το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι εκπτώσεις για τους κατόχους καρτών απεριόριστων διαδρομών και η δεσμίδα των 10+1 εισιτηρίων.

Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου 2013 οι πολίτες που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τις δεσμίδες με τα 10 εισιτήρια συν ένα δώρο.

Ταυτόχρονα, θα ανακοινωθούν εκπτώσεις για τους κατόχους των μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών, για τις ημέρες που τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ακινητοποιούνται λόγω απεργίας.

Επιπλέον, έρχεται και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να το «γεμίζουν» μέσω internet, πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Με το νέο έτος επίσης θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι. Μάλιστα, μέσω εσωτερικών μετακινήσεων, θα αυξηθούν κατά 12—150 οι ελεγκτές σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ και κατά 120 σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να συνεχιστεί η αύξηση στα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών, όπως σημειώθηκε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, που ήταν οι πρώτοι μήνες του 2012 με θετικό πρόσημο στις πώλησης εισιτηρίων και καρτών.

Μια ακόμη αλλαγή είναι ότι από τον Ιανουάριο, όποιος «συλλαμβάνεται» χωρίς εισιτήριο και τιμωρείται με πρόστιμο, θα μπορεί να πληρώσει το 50% του ποσού εντός 10 ημερών. Το ίδιο που συμβαίνει και με τις κλήσεις της τροχαίας, δηλαδή.

πηγή: newpost
About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,778 other followers

Powered by WordPress.com