Γράψτε ένα σχόλιο

Αποκάλυψη Λοβέρδου: Η Γερμανία, και ορισμένα στελέχη του Παπανδρέου μας έβαλαν στο ΔΝΤ …

20121229-114126.jpg

«Η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου φταίνε που μπλεχτήκαμε με το ΔΝΤ», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι «σε ότι με αφορά, μαζί με τρεις-τέσσερις ακόμη υπουργούς είχαμε διαφωνήσει με την επιλογή αυτή και μάλιστα έντονα».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην εφημερίδα «6 μέρες», αναφέρθηκε στην πολιτική του κίνηση, την ΡΙΚΣΣΥ, τονίζοντας ότι «επιχειρούμε τη ρήξη με το κρατικοδίαιτο, καταχρεωμένο και ανίκανο κομματικό σύστημα της χώρας. Θα συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός νέου, ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού κόμματος, που η πλειονότητα των πολιτών διαπιστώνει πως έχουμε ανάγκη».

Επισήμανε επίσης ότι με την πολιτική του κίνηση απευθύνεται κυρίως «σε όλους τους πολίτες που νιώθουν πολιτικά άστεγοι και ψήφισαν κόμματα στα οποία δεν αισθάνονται ότι ανήκουν», υπογραμμίζοντας ότι «δεν αποσκοπούμε στη δημιουργία ενός ΠΑΣΟΚ νούμερο δυο ή ενός ΠΑΣΟΚ «λόγο παρακάτω».

«Δεν έχω συνηθίσει το γεγονός ότι είμαι εκτός ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι «δεν μετακινήθηκα από τον ιδεολογικό-πολιτικό χώρο. Έτσι, δεν πρόκειται για οβιδιακή αλλαγή».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η σύζυγός του, τον συμβούλευσε να εγκαταλείψει την πολιτική. «Μου το λέει από το 2007. Ίσως έχει δίκιο, αλλά δεν μπορώ πια να κάνω πίσω», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναφερόμενος στον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και ερωτώμενος αν μίλησε μαζί του μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «ζητώ πάντα τη γνώμη του για τα μεγάλα θέματα της χώρας. Ποτέ δεν θα τον έφερνα σε δύσκολη θέση με ερωτήσεις μου που θα αφορούσαν τα κόμματα ή τον εαυτό μου μέσα σε αυτά».

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε στη συνέντευξή του ότι έχει θέσει ως θέμα στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων το γεγονός ότι εφόσον ο ίδιος και άλλοι βουλευτές, είναι πλέον ανεξάρτητοι, θα πρέπει να ερωτούνται από τον Πρωθυπουργό για τις κινήσεις της κυβέρνησης. «Έχω θέσει το θέμα και περιμένω απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,806 other followers

Powered by WordPress.com