Γράψτε ένα σχόλιο

Ετοιμάζονται με την κατηγορία ενδείξεως ενοχής να στείλουν τον Γ. Παπακωνσταντινου

20121230-233614.jpg

Τηλεφωνική επικοινωνία των τριων αρχηγών πριν τη συλλογή υπογραφών βουλευτων για τον κ. Παπακωνσταντινου.

Για ενδείξεις ενοχής θα κάνει λόγο η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τη “λίστα Λαγκάρντ” που θα κατατεθεί από κοινού από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η πρόταση αυτή θα είναι σε λίγο-αν δεν είναι ήδη-στα χέρια των πολιτικών αρχηγών, του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη. Θα γίνουν προσθήκες και το τελικό κείμενο από το πρωί της Δευτέρας θα καλούνται να το υπογράψουν βουλευτές της πλειοψηφίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πνεύμα αυτής της πρότασης θα λέει ότι προέκυψαν ενδείξεις ενοχής κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο για να ξεπεραστεί ο σκόπελος του ενδεχόμενου της παραγραφής του αδικήματος. Από την πλευρά της ΝΔ, επαναφέρουν παλαιότερη δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου ότι η βουλή είχε συνεδριάσει μία φορά (καθώς υπήρχαν διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις) και άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι μεσολάβησαν δύο Σύνοδοι της βουλής για να τίθεται θέμα παραγραφής τώρα. Άρα, λένε στη ΝΔ, η βουλή αυτή μπορεί να εξετάσει ενδεχόμενα αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Υπάρχει ένα όμως ακόμα επιχείρημα που λέει ότι ενδεχομένως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν ετέλεσε -εάν ετέλεσε- το συγκεκριμένο αδίκημα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων του, αλλά ως απλός πολίτης.Αυτό πρακτικά σημαίνει, λένε, ότι η υπόθεση μπορεί να περάσει στην αρμοδιότητα της τακτικής δικαιοσύνης.

Enikos

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,807 other followers

Powered by WordPress.com