1 σχόλιο

Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Αντώνη με το ¨κακό¨ ΠΑΣΟΚ

20130104-182713.jpg

Εκλογές για να μην τον συμπαρασύρει το ΠΑΣΟΚ στον Πολιτικο κατήφορο ειναι κάτι που άρχισαν να συζητούν δειλά, δειλά στελέχη όχι μόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά και στην οδο Κουμουνδουρου, στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τον χρυσό άσσο του Αντώνη Σαμαρα που γίνεται κυρίαρχος του παιχνιδιού αν επιδείξει οπως λένε τόλμη και … πολιτική γοητεία ώστε να μην πέσει στο γκρεμό μαζί με τον συγκυβερνή του Βαγγέλη Βενιζέλου που αντιμετωπίζει φουρτουνες στο κόμμα του.

Αναμφισβήτητα , τα όσα συμβαίνουν με τη λιστα Λαγκαρντ, απαξιώνουν την γενική εικόνα του ΠΑΣΟΚ και κατ´ επέκταση του κ. Βενιζέλου. Μπορεί να εχει δίκιο ο κ. Παπακωνσταντινου, και να πιστέψουμε ακομη, ότι όντως , δεν εμπλέκεται στην αφαίρεση των συγγενικών του προσώπων απο τη λιστα και πως στοχοποιηθηκε πολιτικα, πως υποστηρίζει. και παλι, κανείς δεν θα πιστέψει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται. Δυστυχώς η πολιτική έτσι ειναι. Οτι μένει στον κόσμο ως αντίληψη αυτή ειναι , και αυτή την ώρα η αντίληψη που εχει ο κόσμος για το ΠΑΣΟΚ ειναι η χειρότερη.

Αν λοιπόν ο κ. Σαμαρας αντιληφθεί ότι ο κυβερνητικός του εταίρος δεν τον βοηθά , τότε η λύση των εκλογών ειναι κάτι που δεν πρέπει να αποκλεισθεί . Ισα, ίσα το αντίθετο. Καλα πληροφορημένες πηγές , έλεγαν πως την ώρα που η κυβέρνηση του κ. Σαμαρα, θα χρειάζεται να αυξήσει το γκάζι να πατήσει τέρμα το Πενταλ για να αυξήσει ταχύτητα για να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις , στις μεταρρυθμίσεις του κράτους, αν το ΠΑΣΟΚ δείχνει κατακερματισμένο , κουρασμένο , αφυδατωμένο, ανήμπορο να υποδείξει άλλη πολιτική πρόταση και διαφορετικό πρόσωπο, τότε, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαρας που γρήγορα θα φτάσει σε οριακό σημείο και τον ερχόμενο Μάρτιο που θεωρείται σημείο καμπή για την κυβέρνηση, θα αντιμετωπίζει προβλήματα εξ αιτίας της εικόνας που θα παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ. Ενας λόγος που έφυγε τόσο βιαστικά απο το κόμμα του ο Ανδρέας Λοβερδος ηταν γιατι διέβλεψε αυτή την προοπτική για το ΠΑΣΟΚ, που πλέον κινδυνεύει οπως αναφερουν να φτάσει σε ποσοστά που θα του απαγορεύουν την είσοδο του στη βουλή.

Ενδεικτικό το κλίματος ειναι οι αναφορές δυο βουλευτών της ΝΔ. Της Σοφίας Βουλτεψης και του Κυριακου Μητσοτακη οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση φιλίας στον κ. Βενιζελο σημειώνοντας ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Οι πολιτικές όμως σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ προκύπτουν, και γι αυτο τον τοποθέτησαν στο κάδρο των ευθυνών μαζί με τον Παπακωνσταντινου. Φαίνεται λοιπόν καθαρά, ότι η πλευρά της ΝΔ μια μερίδα της τουλάχιστον , αυτής που πρόσκειται στον κ. Σαμαρα, ελπίζει ότι δεν θα διαταραχθεί η κυβέρνηση μέσω του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση , και γι αυτο κάνουν ότι μπορούν για να το στηρίξουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για εκλογές

Η Κουμουνδούρου πάντως προετοιμάζεται για εκλογές. Εκτιμούν πως οι εξελίξεις γύρω απο την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ , επισπεύδουν τις διαδικασίες δημιουργίας ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα με η χωρίς νέα κόμματα, με η χωρίς συνεργασίες προσώπων και στελεχών απο διαφορετικούς σχηματισμούς με σκοπό , να ανακόψουν την πορεία του Αλέξη Τσίπρα στην κυβερνητική εξουσία. Σε αυτο το σχεδιασμό εντάσσουν οπως λένε και τη σπουδή του κ. Λοβερδου να δημιουργήσει νεο κόμμα απο τον κεντροαριστερό χώρο.

Το ρίσκο που εχει λάβει ο κ. Σαμαρας στηρίζοντας τον θεσμικό Πολιτικο του εταίρο ήδη σχολιάζεται απο μερικούς βουλευτες της ΝΔ που δεν βλέπουν με καλο μάτι , την τόσο έντονη στήριξη που παρέχει στο κ. Βενιζελο.

Ήδη υπάρχουν φωνές και εντός της ΝΔ ότι ο χειρισμός δεν ήταν ο καλύτερος γιατί ενισχύει το επιχείρημα ότι ξαφνικά ξεχάστηκαν οι ευθύνες όλων των υπολοίπων.

Απο τώρα κιόλας προετοιμάζεται η όλη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη βουλή στη συνεδρίαση της ολομέλειας την ώρα που θα στηθούν κάλπες για να υπάρξει απόφαση. Πολλοί βουλευτές της ΝΔ που δεν θεωρούνται ότι ελέγχονται απο τον κ, Σαμαρα, αναμένεται να εξαπολύσουν επίθεση κατα του κ. Βενιζέλου , γεγονός που θα βάλει σε νέα δοκιμασία τα δυο κόμματα.

Βέβαια ο κάθε αρχηγός αποφάσισε για την διερεύνηση του σκανδάλου, με βάση τα δικά του αμιγώς πολιτικα και κομματικά συμφέροντα.
Ο Φώτης Κουβέλης θέλει να σηματοδοτήσει τη βούλησή του να προχωρήσει η κάθαρση και η διαφάνεια στον δημόσιο βίο αλλά κρατάει και αποστάσεις ασφαλείας.

Μπούμερανγκ η στήριξη του ΠΑΣΟΚ απο τη ΝΔ.

Απο την πλευρά του το Μαξίμου ζητάει να εχει το ηθικό πλεονέκτημα. Αυτο που είπε και ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μηνυμάτων του. Οτι δηλαδή τιμωρούνται πλέον οι πρώην μεγαλοσχημοι…
Επιδίωξη του Μαξίμου είναι να διατηρήσει το «ηθικό πλεονέκτημα» και να συνεχίσει την επικοινωνιακή αξιοποίηση της κάθαρσης καθώς παράλληλα με την εφαρμογή των σκληρών μέτρων και του περιορισμού του «άρτου» θα προσφέρει μπόλικο «θέαμα» στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Έμπειροι κοινοβουλευτικοί, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να καταθέσει πρώτη την πρόταση της προανακριτικής, προσφέροντας στον Βενιζέλο το άλλοθι που ήθελε αλλά αυτό μπορεί να γίνει μπούμερανγκ.

Δημοσκοπήσεις , τάσεις και ρεύματα

Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι βρισκομαστε ενωπιον συγκεμριμενων αποφασεων και κινησεων παρασκηνιου που αν καθισει κανεις και τα βαλει λολα κατω, τοτε και μονο θα διαπσιτωσει, οτι τα διαφορα μαγειρεματα εχουν ηδη αρχισει.

Κάτι τετοιο αποτυπωνεται στην ερευνα της Καπά – Research, που δημοσίευσε το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς , ειναι πολυ συγκεκριμενο. Απο αυτή προκύπτει ότι ένα ποσοστό 76% οι Έλληνες επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζωνη. Θέλουν μεταρρυθμίσεις , λιγότερο έλεγχο του κράτους , περισσότερες συγχωνεύσεις επιχειρήσεων.
Επομένως πως θα επιζήσουν πολιτικα τα κόμματα εξουσίας όταν ο μηχανισμός ρουσφετιων, οι πολίτες οι ιδιοι, ζητούν να μην υφίσταται πλεον και περιορίζεται σε πολύ στενά περιθώρια.
Το δίλημμα λοιπόν ειναι για τους τρεις αρχηγούς της συγκυβέρνησης: Σαμαράς και κεντροδεξιά, ή Τσιπρας και κεντροαριστερά;

Πηγή: 6 μέρες

About these ads

One comment on “Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Αντώνη με το ¨κακό¨ ΠΑΣΟΚ

  1. ΡΕ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΟΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΑΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ.

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,829 other followers

Powered by WordPress.com