Γράψτε ένα σχόλιο

Δείχνει Διώτη και Βενιζέλο για τη λίστα ο Παπακωνσταντίνου

20130106-204606.jpg

Ο κ. Διώτης, με τον οποίο επικοινώνησε «Το Βήμα της Κυριακής», επισήμανε ότι μένει στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία αναφέρει ότι χειρίστηκε τη λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με την κείμενη ελληνική νομοθεσία και ότι αν χρειαστεί να προσθέσει κάτι άλλο θα το πράξει με νέα γραπτή ανακοίνωση. Αλλά και συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ αντέδρασαν με οργή στον ισχυρισμό του κ. Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας προκλητική τη στάση του.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ωστόσο φαίνεται ότι θα οικοδομήσει την υπερασπιστική γραμμή του πάνω σε αυτό το επιχείρημα. Οσοι συνομιλούν μαζί του, μεταδίδουν ότι επιμένει ότι υπάρχουν κι άλλοι που είχαν κίνητρο να παρέμβουν στη λίστα και ότι ο στόχος ήταν να κρεμάσουν τον ίδιο στα μανταλάκια και να ξεπλύνουν πάνω του όλες τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος.

Θέτει μάλιστα και το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να απειλείται με παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο ο υπουργός που ζήτησε και έφερε τη λίστα στην Ελλάδα, που έδωσε τα ονόματα των δέκα μεγαλύτερων καταθετών για έλεγχο, που ξεκίνησε τη συνεννόηση με την Ελβετία και καθιέρωσε τον θεσμό του οικονομικού εισαγγελέα.

Διερωτάται, επιπλέον, γιατί ο κ. Διώτης, εφόσον δεν έλαβε όπως υποστηρίζει πολιτικές οδηγίες για τον χειρισμό της λίστας, δεν την παρέπεμψε στον οικονομικό εισαγγελέα που τότε είχε μόλις καθιερωθεί. «Από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο δεν έγινε τίποτα. Ο Διώτης είπε ότι η λίστα Λαγκάρντ αποτελεί προϊόν υποκλοπής, ο Βενιζέλος συμφώνησε και η υπόθεση έκλεισε» φέρεται να υποστηρίζει.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υποστηρίζει ότι δεν έψαξε όλα τα ονόματα της λίστας και έτσι δεν γνώριζε ότι περιλαμβάνονται σε αυτή συγγενικά του πρόσωπα. Οτι στόχος του ήταν η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και όχι η αναζήτηση πολιτικών προσώπων και γι’ αυτό κινήθηκε με βάση το ύψος των καταθέσεων. Οτι δεν πρωτοκόλλησε το αρχικό CD διότι είχε φτάσει στα χέρια του με εμπιστευτικό τρόπο και δεν ήθελε να αποκαλύψει την προέλευση. Οτι αντιλαμβάνεται πως η απώλεια του αρχικού CD τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Οτι δεν βρήκε τον λόγο να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής ή του Αρείου Πάγου, όπως επισήμανε ο κ. Θ. Πάγκαλος, διότι για καμία άλλη λίστα, ούτε του Λιχτενστάιν ούτε των ακινήτων στο Λονδίνο, δεν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία. Επιπλέον, αναμένει τον έλεγχο για τους λογαριασμούς των εξαδέλφων του, επιμένοντας ότι τα χρήματά τους είναι νόμιμα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, όπως λέει το περιβάλλον του, δεν προτίθεται να παίξει το χαρτί της παραγραφής και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η αθώωσή του, για την οποία θα παλέψει είτε ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης είτε στο Ειδικό Δικαστήριο, αν τελικώς παραπεμφθεί εκεί.

Πηγή: το ΒΗΜΑ

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,837 other followers

Powered by WordPress.com