Γράψτε ένα σχόλιο

Σε απόσταση ασφαλείας απο τη λίστα ο Σαμαράς

20130108-091154.jpg

Την ώρα που στην Αθήνα η λίστα Λαγκάρντ προκαλεί πολιτική «θύελλα» πέριξ του Μαξίμου ο Πρωθυπουργός με κάθε τρόπο προσπαθεί να μείνει μακριά από την «ομίχλη» που προκαλεί η συγκεκριμένη υπόθεση για την κυβέρνησή του και κυρίως για το ΠΑΣΟΚ και από χθες και για τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Ο κ. Σαμαράς μέχρι σήμερα έχει μείνει εκτός «κάδρου» και πέραν των αρχικών ανακοινώσεων που βγήκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κυβερνητική πρόταση της προκαταρκτικής επιτροπής για τον κ. Παπακωνσταντίνου, από το Μέγαρο Μαξίμου τηρείται σιγήν ιχθύος για όλες τις μετέπειτα εξελίξεις.

Ο Πρωθυπουργός, βασικός ομιλητής μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στο κλειστό συνέδριο της Die Welt έκανε χθες το βράδυ μία τυπική δήλωση για το διήμερο της συζήτησης με θέμα την ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνουν πλέον οι εταίροι για την Ελλάδα και σήμερα ετοιμάζεται για μία ακόμη συνάντηση , ανεπίσημη αυτή τη φορά, με την γερμανίδα Καγκελάριο στις 12:30 ώρα Ελλάδος.

Οι δυο ηγέτες αναμένεται ότι θα κάνουν δηλώσεις πιθανότατα πριν από τη συνάντησή τους η οποία έχει ανοιχτή ατζέντα και αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στο θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα αλλά και στις προοπτικές για επενδύσεις που διανοίγονται για τα γερμανικά κεφάλαια το επόμενο διάστημα με αιχμή την ενέργεια, τις μεταφορές και τον τουρισμό.

Ο κ. Σαμαράς επιστρέφει το απόγευμα στην Αθήνα και πλέον θα βρεθεί για τα καλά αντιμέτωπος με την καυτή πατάτα της λίστας Λαγκάρντ και τις παρενέργειες που έχει για τη συνοχή αλλά κυρίως για τη λειτουργία της κυβέρνησής του. Στους κόλπους της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επικρατεί μία ελεγχόμενη επί του παρόντος νευρικότητα για τη γενικότερη κατάσταση εν όψει και της συζήτησης στη βουλή όπου η ΝΔ καλείται να υπερασπιστεί πολιτικά τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου.

Άλλα πάλι στελέχη εκτιμούν ότι η εξέλιξη της υπόθεσης σε μία προσωπική αντιπαράθεση Βενιζέλου-Τσίπρα μπορεί να μην εξυπηρετεί απόλυτα τους σχεδιασμούς που είχε για την κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς εν τούτοις του δίνει τη δυνατότητα να παραμένει εκτός… πεδίου βολής ακόμη και μέσα σε δύσκολες συνθήκες για τους κυβερνητικούς του εταίρους με τους οποίους βέβαια βρίσκεται σε απόλυτα ευθεία γραμμή ως προς τους χειρισμούς και την τακτική που θα ακολουθηθεί εντός της βουλής απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Real

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,863 other followers

Powered by WordPress.com