Γράψτε ένα σχόλιο

Υπό τον φόβο διαρροών εξετάζουν σενάρια στη βουλή για το πως θα στηθούν οι κάλπες στη βουλή

Κάλπες βουλήΚοινοβουλευτικό πραξικόπημα επιχειρήθηκε προς στιγμή στη βουλή, όταν ξαφνικά αναδείχθηκε μια συζήτηση για το πως θα γίνει και θα στηθούν οι κάλπες μετά και την πρόταση του Πάνου Καμμένου και την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής, που βάζουν στο στόχαστρο τους δύο ακόμη πρόσωπα: τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Μαζί με τις δύο άλλες προτάσεις που έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση μαζί με τα τρία κόμματα τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, ξαφνικά άρχισε μια συζήτηση στην βουλή από διαφόρους σε διάφορα επίπεδα που ευτυχώς δεν κατέληξε θετικά. Εξέτασαν μια εναλλακτική πρόταση έτσι ώστε να απέκλειαν τις πιθανές διαρροές και να μην υπήρχε πρόβλημα στη συνοχή των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Αντί λοιπόν να στηθούν τέσσερις κάλπες  που θα ψηφίζουν οι βουλευτές σε κάθε μία από αυτές  με όνομα και κατηγορίες που βαραίνουν τον κάθε έναν ξεχωριστά, σκέφτηκαν το εξής: τα τρία κόμματα της κυβέρνησης να ψηφίζουν οι βουλευτές τους σε μία κάλπη που περιλαμβάνει τον κ. Παπακωνσταντίνου, μια δεύτερη κάλπη με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει και τον κ. Βενιζέλο, και μια τρίτη κάλπη την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων που περιλαμβάνει και τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Παπδήμο και Παπανδρέου.

Το σκέφτηκαν αρκετά αξιωματούχοι της βουλής, αλλά όταν αντελήφθησαν ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο δεν θα επρόκειτο για μυστική ψηφοφορία όπως προβλέπει στις ανάλογες περιπτώσεις ο κανονισμός της βουλής, αλλά καθαρά θα φωτογράφιζαν ποιοι ψήφιζαν τι και ποιους και έτσι μετά από λίγο απορρίφθηκε.

Ωστόσο εκείνο που γίνεται ακόμη συζήτηση  επειδή προστέθηκε η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων , είναι να δοθεί χρονική διορία επτά ακόμη ημερών μέχρι να προετοιμαστούν οι κύριοι Παπανδρέου και Παπαδήμος για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,859 other followers

Powered by WordPress.com