Γράψτε ένα σχόλιο

Οι νέες τάσεις της δημοσκόπησης της Public Issue

20130110-233448.jpg

Νέα δεδομένα φέρνει στο πολιτικό σκηνικό δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή ύστερα από πολύ καιρό, με μισή ποσοστιαία μονάδα. Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

Ειδικότερα, στην εκλογική επιρροή η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 29%, έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 10% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% και το ΚΚΕ με 5,5%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 44%, έναντι 39% της ΝΔ.

Το 40% των πολιτών θεωρεί την τωρινή κυβέρνηση καλύτερη για τη χώρα, τη στιγμή που το 19% προτιμάει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 38% απάντησε «καμία από τις δύο».

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πτώση 3 μονάδων από το Δεκέμβριο (από 21% σε 18% τον Ιανουάριο), η ΝΔ άνοδο 3 μονάδων (από 35% το Δεκέμβριο σε 38% τον Ιανουάριο), το ΚΚΕ παραμένει στο 27% ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει πτώση 6 ποσοστιαίων μονάδων (από 41% σε 35%), οι ΑΝΕΛ καταγράφουν σημαντική πτώση 12 μονάδων (από 43% σε 31%) η ΔΗΜΑΡ μικρή πτώση (από 45% σε 44%) και η Χρυσή Αυγή 6 μονάδων (από 19% σε 13%).

Το 53% των πολιτών θεωρεί ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κινείται σε λάθος κατέυθυνση. Στην ίδια ερώτηση, για το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το 73% των πολιτών θεωρούν ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, με 48%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα και 25% δεν προτιμάει κανέναν από τους δύο.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αναδεικνύεται ο Φώτης Κουβέλης με 51% και έπονται ο Αντώνης Σαμαράς με 45%, ο Αλέξης Τσίπρας με 37%, ο Πάνος Καμμένος με 32%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 22% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 16%.

Απίθανο θεωρούν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας οι πολίτες σε ποσοστό 64%.

Το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κρίση θα κρατήσει περισσότερα από 5 χρόνια, τη στιγμή που το 18% θεωρεί ότι θα κρατήσει 5 χρόνια.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,877 other followers

Powered by WordPress.com