Γράψτε ένα σχόλιο

Ενστάσεις για το φορολογικο απο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

20130111-182058.jpg

Εν αναμονή της υποβολής πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ για διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας επί των άρθρων του φορολογικού νομοσχεδίου, συνεχίζεται η συζήτηση στην Βουλή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ.
Υπό την σκιά της λίστας Λαγκάρντ και των πολιτικών παρενεργειών της, αλλά και της σκληρής κριτικής που ασκεί η αντιπολίτευση, καθώς και των ενστάσεων που σημειώνονται από την ΔΗΜΑΡ και το ΠαΣοΚ για επιμέρους ρυθμίσεις (συντελεστής φορολόγησης των υψηλών καταθέσεων και διάταξη για τα άτομα με αναπηρία), η αντιπαράθεση διεξάγεται σε υψηλούς τόνους.

Είναι ενδεικτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δια της κυρίας Ασημίνας Ξηροτύρη διατύπωσε τις σοβαρές επιφυλάξεις της για το άρθρο 2 που αφορά στην φορολόγηση των καταθέσεων. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «αν δεν υπάρξει μέχρι το τέλος συγκερασμός απόψεων και αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των καταθέσεων, η ΔΗΜΑΡ θα διαφωνήσει» (αφορά την αύξηση από 15% σε 17,5% για καταθέσεις πάνω από 50.000 ευρώ). Αλλά και από το ΠαΣοΚ ο κ. Π. Κουκουλόπουλος εξέφρασε την δυσφορία του για την απόρριψη από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα των τροπολογιών που είχαν καταθέσει το κόμμα του και η ΔΗΜΑΡ, ενώ υπογράμμισε ειδικότερα για την ρύθμιση που αφορά τα άτομα με αναπηρία, ότι υπάρχει θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης και ως εκ τούτου το ΠαΣοΚ θα επιμείνει.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης επιχείρησε να στείλει αυστηρό μήνυμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι το οικονομικό επιτελείο θα είναι σκληρό με εκείνους που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό χωρίς να τα δηλώσουν: «Δεν θα παίξω με την φοροδιαφυγή, δεν θα αφήσω αυτό το φαινόμενο να συνεχιστεί. Δεν αντέχει η χώρα, δεν αντέχουν οι πολίτες και δεν θα το αφήσουμε ως κυβέρνηση να συνεχιστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Στην τοποθέτησή της η πρώην υπουργός της ΝΔ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «άθροισμα φορολογικών και εισπρακτικών μέτρων και όχι βαθιά μεταρρύθμιση, όπως θα έπρεπε να είναι», καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι είναι αναγκασμένη, όπως και άλλοι συνάδελφοί της να το υπερψηφίσει, λόγω των συνθηκών. Ενώ επανέφερε το ζήτημα αλλαγής του τρόπου φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης και των καυσίμων λέγοντας ότι «στο τέλος, αν υπολογίσει κανείς τις επιστροφές αλλά και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν στην χώρα μας λόγω ρύπανσης από όσα καίνε πολλοί στα τζάκια τους για να ζεσταθούν, η σούμα θα είναι αρνητική». Επίσης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον να προσέχει όταν μιλάει «για βία και τρομοκρατία», διότι, όπως είπε, «βία και τρομοκρατία είναι τα τρία παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στην Marfin, τα γκαζάκια, οι καθηγητές στην ΑΣΟΕΕ που φοβούνται να μπουν να κάνουν μάθημα, ο Αιγύπτιος που ξυλοκοπήθηκε».

Vima gr

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,863 other followers

Powered by WordPress.com