Γράψτε ένα σχόλιο

Τα τρία πάθη του Παπανδρέου

20130111-094645.jpg

Τρία ήταν τα πάθη του Γεωργίου (προσοχή Γεωργίου και όχι Γιώργου) Παπανδρέου, όπως περιγράφονται στο νέο βιβλίο «Το Ημερολόγιο ενός Πρωθυπουργού», συγγραφέας του οποίου είναι ο εγγονός του κ. Ν. Παπανδρέου.

Το πρώτο πάθος του ήταν η σύντροφος της ζωής του η Κυβέλη, το δεύτερο η ελληνική γλώσσα και το τρίτο η αγάπη για το ελληνικό χωριό. Το βιβλίο που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, σαν δηλαδή ο «Γέρος της Δημοκρατίας» να αφηγείται ο ίδιος. Αλλά μη νομίσετε ότι βρέθηκε ξεχασμένο σε κάποιο σεντούκι κανένα ημερολόγιο και βγαίνει τώρα στο φως. Απλώς ο εγγονός του περιγράφει τη ζωή του παππού του με χρονολογική σειρά.

Το θέμα ωστόσο των ημερών δεν είναι τα ξεχασμένα ή όχι ημερολόγια, αλλά τα στικάκια, πόσα είναι αυτά, πότε έχουν αντιγραφεί, ποιοι τα έχουν κτλ. Συνεργάτης μου ρώτησε τον κ. Ν. Παπανδρέου να του πει τι κατά τη γνώμη του έχει συμβεί, αφού στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνεται και το όνομα του αδελφού του κ. Γ. Παπανδρέου: «Είναι να τρελαθεί κανείς μ΄ αυτά που ακούει. Το πρόβλημα είναι σύνθετο, δεν είναι απλό, δεν έγιναν όλα αυτά από έναν άνθρωπο», ήταν το (βιαστικό κατά τα άλλα) σχόλιο του κ. Ν. Παπανδρέου.

Βηματοδοτης

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,863 other followers

Powered by WordPress.com