Γράψτε ένα σχόλιο

(Παρασκήνιο) Τα νέα κόμματα οχυρώνουν τα υπάρχοντα του πολιτικού συστήματος

20130112-131319.jpg

Τα τελευταία τριάντα χρονια, το Πολιτικο σύστημα στην Ελλάδα, ήταν δικομματικό. Σε δυο πυλώνες πάντα στηριζόταν η ελληνικη δημοκρατία : στο κεντροδεξιά πυλώνα και το κεντροαριστερό που πάντα το ένα εναλλάσσονταν κατα περιόδους το αλλο.

Ολα αυτα τα χρόνια δεν διαταραχθηκε το Πολιτικο σύστημα , ή όταν γινόταν κάτι τέτοιο, ήταν πάντα ελεγχόμενο και χωρίς πάντα ιδιαίτερους τριγμούς. Οποτε υπήρχε ανάγκη το ένα κόμμα διαδέχονταν το αλλο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με το έναν ή τον άλλον αρχηγο. Ποτέ όμως δεν υπήρχαν στιγμές σαν και αυτές που ζούμε τώρα. Στιγμές έντονης αμφισβήτησης, στιγμές που κινδύνευσε το Πολιτικο σύστημα , που απαξιωθηκε, που ξεσηκώθηκαν πολίτες κινούμενοι στην ουσία ενάντια στη δημοκρατία. Που λιθοβόλησαν, λησμόνησαν , αγνόησαν.

Αναμφισβήτητα οι πολίτες με τη βοήθεια η μη ορισμένων αρχηγών κομμάτων που επένδυσαν στον τρόμο και το λαϊικισμό, ακούνε πολιτικούς και βγάζουν σπυρακια. Μουτζωνουν ακόμη χωρίς δισταγμό τον οποιονδήποτε και με εύκολο τροπο, καταδικάζουν στη συνείδηση τους ακόμη και τον πιο αθώο όταν αντιλαμβάνονται ότι ειναι πολιτικος η δημοσιο προσωπο και αναδεικνύουν στη κοινωνία, σχήματα και επικεφαλής που η ποίοτητα τους ξέρουμε ότι δεν ταιριάζει στο DNA μας.

Λόγω της περιθωριοποίησης, της φτώχειας , του αποκλεισμού και της φτοχωποιησης του έλληνα μέσου πολίτη, τα συναισθήματα του λαΪκισμού περισσεύουν. Αναδεικνύονται σχήματα και αρχηγοί που πατάνε επι πτωμάτων για να επιζήσουν πολιτικα με τερτίπια και εξυπηρετήσεις. Υπόσχονται τον παράδεισο αλλα ειναι η κόλαση και όλα αυτα γιατι το Πολιτικο σύστημα ξεπέρασε τα όρια του. Ξέφυγε απο τς συνήθη και συνέπεια τώρα να μην μπορούν να το συγκρατήσουν.

Γίνεται τσουνάμι το κλίμα που επικρατεί με την σκανδαλολογία . Και ο συνδυασμός φτώχειας , και αποκαλύψεων για αμηθυτα πλούτη, προκαλεί αντιδράσεις που μέχρι τώρα δεν έχουμε συνηθίσει. Αυτο δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει και δυστυχώς, μπλέξαμε στον ιστό της αράχνης που το ίδιο σύστημα ύφαινε όλα αυτα τα χρόνια.
Σε κάθε συνάντηση των τριων πολιτικών αρχηγών το θέμα τίθεται : τι θα γίνει με τη χρυση αυγή, θα αφήσουμε τον Τσίπρα ανεξέλεγκτο; Τι θα γινει η χωρα; Αυτές ειναι οι αγωνίες των τριων αρχηγών που στηρίζουν το σύστημα του ενός πυλώνα. Οι σκέψεις αυτές κάνουν τους δυο απο τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν δεύτερες σκέψεις, ώστε να βρούνε τρόπους να αποκλείσουν κάθε πιθανή δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και η χρυση Αυγή, και γι αυτό, εφευρισκουν διάφορους τρόπους μέχρι να σγουρευτούν ότι διαφεύγουν το κίνδυνο.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,879 other followers

Powered by WordPress.com