Γράψτε ένα σχόλιο

Γ. Στουρνάρας: ο επόμενος υπουργός απο μένα θα δώσει αυξήσεις

20130114-233928.jpg

«Η εικόνα της χώρας μας έχει μεγάλα περιθώρια αναβάθμισης. Η οικονομική μας διπλωματία και γενικότερα οι διεθνείς μας σχέσεις μπορούν να συνδράμουν στην προσέλκυση επενδυτών και επιχειρηματιών που θα ενδιαφερθούν για την εγχώρια παραγωγή» ανέφερε ο ΓιάννηςΣτουρνάρας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ, με αφορμή την απονομή του βραβείου αριστείας στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, παρουσία πλήθος εκπροσώπων από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Παράλληλα επισήμανε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των νέων τεχνολογιών, της ναυτιλίας, της αγροτικής ανάπτυξης κ.λπ.

Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να θεμελιώνει ένα νέο και σύγχρονο κράτος, με ορθολογικά οργανογράμματα και δομές, με κωδικοποιημένη και ξεκάθαρη νομοθεσία και ταχείες διαδικασίες.
Ένα κράτος που, όπως σημείωσε, καταγράφει και γνωρίζει την περιουσία ώστε να μπορέσει να την αξιοποιήσει. Ένα κράτος που αναλαμβάνει ένα σοβαρό επιτελικό ρόλο, τόνισε.

«Μέχρι σήμερα η κοινωνική διάσταση του ελληνικού κράτους έχει πληγεί από τη δημοσιονομική στενότητα. Ωστόσο, οι βασικοί του άξονες παραμένουν όρθιοι, ενώ και η επαναφορά πολλών κοινωνικών κεκτημένων μπορεί να επιτευχθεί. Αλλά αυτό δεν θα ξαναγίνει με δανεικά, αλλά με σκληρή δουλειά και υπομονή» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Και συνέχισε: «Το ξέρω ότι η λέξη υπομονή δεν είναι καθόλου εύηχη, δεδομένων των θυσιών στις οποίες έχει υποβληθεί η ελληνική κοινωνία. Ωστόσο είναι μια αρετή που δεν μπορεί να λείψει τώρα. Ξέρετε, και εγώ θα ήθελα να είμαι ένας από αυτούς που θα αποκαταστήσουν, έστω και μερικώς, κάποιες από τις απώλειες των συμπολιτών μου όταν η κατάσταση αρχίζει να αλλάζει. Ωστόσο αυτό δεν θα το κάνω διακινδυνεύοντας την εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση. Οφείλω να πράξω σήμερα το καθήκον μου, ώστε κάποιος διάδοχος μου στο εγγύτερο δυνατόν μέλλον να έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα, το κοινωνικό μέρισμα προς τους πολίτες».

«Αν ξεπεράσουμε το στόχο του πρωτογενούς αποτελέσματος το 2013, το 70% της υπέρβασης μπορεί να διανεμηθεί σε κοινωνικές ομάδες που πραγματικά έχουν ανάγκη» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομική κατάσταση της χώρας, είπε ότι «σήμερα, με τον εξορκισμό του φαντάσματος της δραχμής, έχουμε περισσότερα εχέγγυα για να πετύχουμε όλα όσα οραματιζόμαστε για το μέλλον», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, η γραφειοκρατία, η πολυνομία, η σπατάλη, η κακοδιαχείριση είναι αντίπαλοι που πρέπει να μας συσπειρώνουν».

«Η ευρωπαϊκή προοπτική, η ανάπτυξη, η απασχόληση, η καινοτομία, η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια είναι στόχοι που πρέπει να μας ενώνουν. Αυτά που μας ενώνουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί εμείς οι Έλληνες δείχνουμε τον καλύτερο μας εαυτό πάντα στις πλέον δύσκολες καταστάσεις» σημείωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο τιμώμενο πρόσωπο, τον Λουκά Παπαδήμο, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Τα γεγονότα είναι πρόσφατα και ίσως κρίνεται πρόωρο να προδικάζουμε τι θα μπορούσε να γράψει ο ιστορικός του μέλλοντος. Ωστόσο, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι από τις προσωπικότητες που η Ιστορία θα ανταμείψει για τη συνεισφορά του στην πατρίδα και όχι μόνο».

Τον Λουκά Παπαδήμο προσφώνησε ο καθηγητής Βασίλης Ράπανος.

Πηγή: real .gr

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,909 other followers

Powered by WordPress.com