1 σχόλιο

Απίστευτα πράγματα λέει ο ΓΑΠ για τον Σαμαρά

20130116-091324.jpg

Στην ιστορία της οικογένειας Παπανδρέου και την περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου στην Ελλάδα, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το άρθρο του δημοσιογράφου της εφημερίδας Oregonian, Richard Read.

Ο δημοσιογράφος κάνει αναφορά στη γνωριμία του Γ. Παπανδρέου με τον Αντ. Σαμαρά από τα φοιτητικά τους χρόνια, ενώ στη συνέχεια παραθέτει τη συνέντευξη που πήρε τηλεφωνικά από τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει στη συνέντευξή του ότι αποτελεί δικαιολογία ότι η Ελλάδα ευθύνεται για την οικονομική κρίση. Για την περίοδο διακυβέρνησής του λέει ότι προχώρησε σε πολλές μεταρρυθμίσεις που δυσαρέστησαν ανθρώπους «που είχαν πάρε-δώσε με την εξουσία, το χρήμα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Λέει ότι γνώριζε ότι θα του στοίχιζε πολιτικά όταν προχώρησε σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά «δεν πειράζει, εφόσον μπορούσα να βοηθήσω τη χώρα μου να αποφύγει την πτώχευση, πράγμα που κάναμε». Στη συνέχεια χαρακτηρίζει τη λιτότητα «φαύλο κύκλο» ενώ προτείνει να δοθούν κουπόνια στους ανέργους νέους για «να τους αφήσουμε να σπουδάσουν οπουδήποτε θέλουν, κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και να μετεκπαιδευτούν. Διαφορετικά, θα είναι μια χαμένη γενιά».

Επίσης προτείνει «ένα πράσινο σχέδιο Μάρσαλ, το οποίο θα φέρει επενδύσεις και τη σταθεροποίηση της περιοχής». Ειδική αναφορά κάνει στον Αντώνη Σαμαρά. Λέει χαρακτηριστικά: «Ήλπιζα ότι θα ήταν συνεργάσιμος (ως αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης) όταν ήμουν πρωθυπουργός. Ήταν αρκετά, πώς να το πω, αρνητικός, εξαιρετικά επικριτικός και εύκολα εκμεταλλευόταν τον πόνο του ελληνικού λαού» υπογραμμίζοντας ότι πολλές φορές του ζήτησε να εργαστούν από κοινού.

Και συνεχίζει: «Τώρα νομίζω ότι έχει αλλάξει εντελώς τον σκοπό του. Αποδέχθηκε ουσιαστικά το πρόγραμμα που είχα εγώ ακολουθήσει. Έχουμε προσωπική σχέση που κατά καιρούς διατηρούμε και βρισκόμαστε». Θυμάται μάλιστα στιγμές από το παρελθόν όταν οι δυο τους ήταν συγκάτοικοι: «Εγώ ήμουν εξορία, αυτός δεν ήταν. Θα πήγαινε πίσω στην Ελλάδα. Αλλά φυσικά, ήταν ενάντια στη χούντα. Ήμουν πολύ πιο αναμεμιγμένος στην πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής, λόγω του πολέμου του Βιετνάμ, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Εκείνο τον καιρό, οι φοιτητές είχαν αρκετά ριζοσπαστικοποιηθεί. Αποκαλύπτει πάντως και πράγματα για τις ερωτικές του κατακτήσεις από εκείνη την περίοδο: «Η κιθάρα ήταν ένας τρόπος που έλπιζα να προσελκύσω το αντίθετο φύλο… Συνηθίζαμε να βρισκόμαστε μαζί αρκετά και να πίνουμε. Υποθέτω πάρα πολύ».

About these ads

One comment on “Απίστευτα πράγματα λέει ο ΓΑΠ για τον Σαμαρά

  1. [...] Αναδημοσίευση από το φιλικό site egiakoumis.com [...]

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,921 other followers

Powered by WordPress.com