Γράψτε ένα σχόλιο

Η σύσκεψη του Παπανδρέου για την απόφαση του ΔΝΤ που δεν ανακοινώθηκε

Image

Η σφοδρή αντιπαράθεση Γιώργου Παπανδρέου με τον Ανδρέα Λοβέρδο για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο έφερε στο φως μια σύσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού, με λίγους στενούς συνεργάτες, στην οποία ελήφθη η κρίσιμη απόφαση.

Οπως αποκαλύπτουν τα Νέα η απόφαση για την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης ελήφθη σε μια πολύ κλειστή σύσκεψη υπό τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Τοποθετείται περίπου στα μέσα Απριλίου 2010 και μετείχαν ο Νίκος Αθανασάκης, ο Κώστας Θέος, η Ρεγκίνα Βάρτζελη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Χάρης Παμπούκης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Δημήτρης Ρέππας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αυτής ο Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τον τρόπο με τον οποίο τον αντμετώπιζαν οι εταίροι-δανειστές και ουσιαστικά οδήγησε τη συζήτηση εκεί που ήθελε: ότι δηλαδή δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη χώρα παρά η προσφυγή σε διεθνή βοήθεια, στο ΔΝΤ.

Η σύσκεψη αυτή κρατήθηκε μυστική και δεν διέρρευσε το παραμικρό.

Στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο που έγινε λίγες ημέρες αργότερα, στις 22 Απριλίου 2010, ο κύβος είχε ήδη ριφθεί. Παρά τις ενστάσεις ορισμένων υπουργών (Λοβέδρος, Χρυσοχοϊδης, Βενιζέλος) ο Παπανδρέου επέβαλε την απόφασή του και η απόφαση ελήφθη τελικώς ομόφωνα.

Πηγή:iefimerida

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,966 other followers

Powered by WordPress.com