Γράψτε ένα σχόλιο

Γιούνκερ : όλα έχουν ενα τέλος μόνο το λουκάνικο εχει δύο

20130121-231922.jpg

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Eurogroup με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να ανάβουν το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 9,2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης έκριναν ικανοποιητική την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, καθώς και ότι έχουν έχουν εκπληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα για την αποδέσμευσή της, κάνοντας δεκτή με αυτό τον τρόπο την εισήγηση του Euro – working group.

Μάλιστα, η ενημέρωση του Eurogroup από τον Γιάννη Στουρνάρα και η συζήτηση για το θέμα της Ελλάδας στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης διήρκησε μόλις οκτώ λεπτά.

Σημειώνεται ότι από το συνολικό ποσό των 9,2 δισ. ευρώ, τα 7,2 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων τραπεζών και τα 2 δισ. ευρώ θα καλύψουν ανάγκες του προϋπολογισμού.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και επίσημα επικεφαλής του Eurogroup

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών ενέκριναν την τοποθέτηση του ΥΠΟΙΚ της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup,

Ο Ντάισελμπλουμ διαδέχεται τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος βρισκόταν στην ηγεσία του οργάνου για οκτώ χρόνια.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε προερχόμενος στη συνεδρίαση, ότι αισθάνεται μελαγχολία, αλλά κυρίες ανακούφιση που φεύγει από την προεδρία του Eurogroup, ενώ σημείωσε ότι χαίρεται πως βγαίνει από το κτήριο, καθώς έξι μήνες ζητούσε να τον βγάλουν από εκεί!

Απαντώντας σε δημοσιογράφο που του ζήτησε να της πει μία τελευταία ατάκα, είπε «όλα έχουν ένα τέλος, μόνο το λουκάνικο έχει δύο», αναφέροντας ένα γερμανικό ρητό!

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,966 other followers

Powered by WordPress.com