Γράψτε ένα σχόλιο

Χωρίς μετρό και σήμερα Τετάρτη η Αθήνα, στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ

big_0527339001332344970Χωρίς μετρό θα είναι και σήμερα Τετάρτη η Αθήνα

Το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό αποφάσισε εκ νέου απεργία, για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, από την έναρξη έως τη λήξη λειτουργίας στο μέσο.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλα μέσα.

  • Την Τετάρτη, εκτός από την 24ωρη στο Μετρό, θα γίνει στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ από 12:00 έως 16:00. Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά.
  • Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στα λεωφορεία 11:00-16:00.
  • Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα
  • την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου απεργία σε όλα τα Μέσα, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού.

Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, που διαχειρίζεται τα μέσα σταθερής τροχιάς, ανακοίνωσε ότι προσέφυγε εκ νέου στα δικαστήρια, κατά των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία των εργαζομένων.

Η εταιρεία, αφού υπενθυμίζει ότι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οι σημερινές κινητοποιήσεις κρίθηκαν παράνομες και απαγορεύτηκε η συνέχιση τους, τονίζει ότι «δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τη συνεχιζόμενη παρανομία και θα προχωρήσει στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου».

«Καλούμε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και να γνωρίζουν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος» διαμηνύει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Εφόσον οι εργαζόμενοι εμείνουν στις κινητοποιήσεις, βάσει του νόμου, προβλέπονται απολύσεις εργαζομένων αλλά και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ κατήγγειλαν «τις μεθοδεύσεις και τις απειλές της κυβέρνησης ενάντια στους απεργούς της ΣΤΑΣΥ και το βίαιο τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις».

Οι εργαζόμενοι «καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζόμενων και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την τελική δικαίωση τους» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης των συνδικάτων για τη διασφάλιση των συλλογικών συμβάσεων, του εισοδήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία υποστηρίζει, ότι «το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο» και αναφέρει ότι η «ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με στόχο τη διασφάλιση του θεσμού των ΣΣΕ και των θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία έχουν βάναυσα καταπατηθεί, όπως βέβαια και όλων των εργαζομένων».

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,983 other followers

Powered by WordPress.com