Γράψτε ένα σχόλιο

Ευθεία επίθεση σε Βενιζελο και στελέχη του απο ακραίους της ΝΔ

20130125-193215.jpg

Διαβάστε την ευθεία επίθεση των ακραίων της ΝΔ στον κ. Βενιζελο , για το δείπνο με στελέχη που ειρωνευονται ξεχνώντας προφανώς την ενδοια του δικού τους χώρου και το σπουδαιότερο ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ ακόμη θα προσπαθούσαν να κάνουν κυβέρνηση με 18% που πήραν στις εκλογές. :

Μαθαίνουμε ότι την Τρίτη η Κεντροαριστερά είχε πολύ… δουλειά. Ουσιαστικά είχε να συμμαζέψει τα κομμάτια της σε ένα δείπνο που οργανώθηκε σε ξενοδοχείο της Πλάκας από κάποιους πολιτικούς της… πλάκας. Και το λέμε αυτό όχι από ασέβεια για το «μέγεθος» των πολιτικών προσώπων αλλά για το γεγονός ότι κάποιοι ονειρεύονται να αναστήσουν την κεντροαριστερά με παλιά, φθαρμένα και ουσιαστικά καμένα υλικά.

Πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος ενώ σύμφωνα με το «Βήμα» στο δείπνο παρευρέθηκαν οι τέσσερις υπουργοί του ΠαΣοΚ κ.κ. Αθ. Τσαυτάρης, Ευ. Λιβιεράτος, Δ. Ελευσινιώτης, Δ. Κούρκουλας. Από την ΚΟ και το στελεχιακό δυναμικό του ΠαΣοΚ προσεκλήθησαν όσοι έχουν αναλάβει τη διαμόρφωση των πολιτικών θέσεων του κόμματος ενόψει συνεδρίου: Μιχ. Χρυσοχοίδης, Ι. Μανιάτης, Π. Κουκουλόπουλος, Φ. Σαχινίδης, Θ. Μωραίτης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου κυρία Φώφη Γεννηματά που συντόνιζε τη συζήτηση, και οι: Δ. Καρύδης, Στ. Αγγελούδης. Ευγ. Γιαννακόπουλος, Χριστίνα Μανωλοπούλου, Γ. Κουτρουμάνης, Χρ. Πρωτόπαπας, Αθηνά Δρέττα, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ι. Δατσέρης, Π. Μπεγλίτης, Ν. Ανδρουλάκης, Χρ. Δερβένης, Γ. Σιακαντάρης, Γ. Βερνίκος. Οι γγ Γ. Καλατζής, Ι. Ιωαννίδης, πρώην γγ όπως ο Σπ. Πλασκοβίτης, ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας και οι πρώην υπουργοί Π. Καψής και Γ. Τζωρτζάκης.

Από το συνδικαλιστικό χώρο οι Ι. Παναγόπουλος, Δ. Ασημακόπουλος, Χρ. Σπρίτζης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γ. Κυδωνάκης, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζα Γ. Ζαννιάς.

Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, της αγοράς αλλά και των πανεπιστημίων, όπως οι Κ. Καρτάλης, Ανδρ. Ανδρεόπουλος, Κ. Μποτόπουλος, καθώς και η ομάδα των νέων επιστημόνων που ετοιμάζει το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας το οποίο θα συζητηθεί στο συνέδριο του ΠαΣοΚ.

Αυτοί όλοι, λοιπόν, που όπως αντιλαμβάνεστε είναι Πασόκοι μέχρι το κόκαλο, και οι μόνοι που απέμειναν, θέλουν να ανασυστήσουν την κεντροαριστερά. Όλοι αυτοί, πρώην υπουργοί και βουλευτές, πρώην και νυν στελέχη του κρατικού μηχανισμού, φθαρμένοι μέχρι το κόκαλο και με συμμετοχή στις αποφάσεις της καταστροφικής διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, θέλουν να μας πείσουν, μεταξύ μπριζόλας, κρασιού και πούρου, ότι θα κάνουν βήμα μπροστά για να ανασυνθέσουν ένα πολιτικό πεδίο που πάσχει αυτή τη στιγμή από εκπροσώπηση.

Από που κι ως που άραγε ο κ. Βενιζέλος πλασάρει εαυτόν ως σωτήρα της κεντροαριστεράς. Και πώς όλοι αυτοί οι τύποι όπως ο κ. Χρυσοχοϊδης που δεν διάβασε το Μνημόνιο και τόσοι άλλοι πιστεύουν ότι ο κόσμος έχει τόσο κοντή μνήμη;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος παρουσίασε μια εισήγηση 14 σημείων, για θέματα όπως: η παγκοσμιοποίηση, οι γεωπολιτικές αλλαγές και η επίδραση τους στην περιοχή μας, οι ευρωατλαντικές σχέσεις, οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη, τα χαρακτηριστικά της κρίσης παγκοσμίως και η ελληνική παραδοξότητα, πως έφτασε η Ελλάδα στις οικονομικές συνθήκες του 2009, οι συνθήκες που δημιούργησε το μνημόνιο, o εκφασισμός της κοινωνίας, η κατάσταση της κυβέρνησης, οι εκλογές, το σχέδιο εξόδου από την κρίση, τι πρέπει να γίνει με το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος, είπε επίσης: «Πρέπει να απαντήσουμε», είπε, «στο ερώτημα ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, αν θέλουμε κυβερνήσεις συνεργασίας και τι εκλογικό νόμο θα έχουμε». Τοποθετήθηκε υπέρ της προσπάθειας συνεργασίας του κέντρου, αλλά όπως είπε το κέντρο στην Ελλάδα είναι μια πολιτική ταυτότητα και οι συγκρούσεις γινόταν πάντα ανάμεσα στους συντηρητικούς και τους δημοκρατικούς, πλην του εμφυλίου πολέμου για τον οποίο η χώρα πλήρωσε βαρύ τίμημα. «Δεν μπορούμε να ταυτίζουμε το κέντρο με την έννοια του κεντρισμού, επειδή είναι μια ταυτότητα που ιστορικά συνδέεται με την ωρίμανση της χώρας και της κοινωνίας», επισήμανε.

Και φυσικά τόλμησε να υποστηρίξει ότι: «Το ΠΑΣΟΚ είναι θύμα της κρίσης». «Αλλά», συμπλήρωσε, «είναι και εγγυητής και καθοριστικός παράγοντας για τη σταθεροποίηση της χώρας».

Την ίδια ώρα μαθαίνουμε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου, μετά από μια περίοδο περισυλλογής και… νηστείας (πολιτικής εννοείται) ήρθε πιο… κοντά στον Α. Λοβέρδο που ΔΕΝ ξέρει τίποτε για το Μνημόνιο και απλά έπαιρνε μέρος στην κυβέρνηση σαν… γκεστ σταρ.

Ο ένας μετά τον άλλο, οι υπουργοί της… κεντροαριστεράς όπως ο Ευθυμίου ή η Λούκα Κατσέλη λένε ότι δεν ήξεραν για το έγκλημα.

Κι έτσι πιστεύουν ότι θα αναβαπτιστούν στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και θα αποδοθούν άσπιλοι στην κοινωνία προκειμένου να ανασυνθέσουν το πτώμα της κεντροαριστεράς.

Είναι μακριά γελασμένοι. Εφόσον δεν κάνουν ούτε ίχνος κριτικής και δεν αποδέχονται τα λάθη τους για να πάνε παραπέρα, άσπρη μέρα δε θα δουν.

Πηγή: antinews

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,983 other followers

Powered by WordPress.com