Γράψτε ένα σχόλιο

Νεα κόντρα Απ. Κακλαμάνη και εφημερίδας τα Νεα

20130125-111411.jpg

Επίθεση στα «Νέα» και τον Σταύρο Ψυχάρη εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας που έκανε λόγο για προσφυγή του πρώην προέδρου της Βουλής στο Εκλογοδικείο για την «υπεράσπιση» της έδρας του.

Ο κ. Κακλαμάνης διαψεύδει την προσφυγή, αφήνοντας αιχμές κατά του εκδότη και της εφημερίδας του, αναζωπυρώνοντας την πρόσφατη κόντρα τους.

Aναλυτικά η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ:

«Έχουν απελπιστεί από το λαό και εναπέθεσαν τας ελπίδας των εις τον Ύψιστον!», έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου στη διάρκεια του ανένδοτου αγώνα, για τις «φυλλάδες» της εποχής που έγραφαν «κάθε τρις και λίγο» ότι είναι σοβαρά ασθενής, σημειώνοντας και την ηλικία του (76 ετών).

«Έχουν απελπιστεί από το λαό της Β’ Περιφέρειας Αθήνας και εναπέθεσαν τις ελπίδες τους στο… Εκλογοδικείο!» Αυτή είναι η απάντηση του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, βουλευτή της Β’ Περιφ. Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, στην ψευδή είδηση που πιάνει μισή σελίδα των “ΝΕΩΝ”, με δυο σειρές τίτλο: «Προσφυγή του Απόστολου Κακλαμάνη για να μη χάσει την έδρα του», καθώς και σε διάφορα blogs που το αναπαράγουν, καλοπίστως ή όχι.

Και τώρα, για να εκτιμηθεί η ποιότητα της ενημέρωσης που παρέχουν τα έντυπα του άλλοτε κραταιού συγκροτήματος Λαμπράκη και ήδη, Σταύρου Ψυχάρη, η αληθής είδηση: δεν υπάρχει καμιά «προσφυγή του Απόστολου Κακλαμάνη για να μην χάσει την έδρα του» όπως, ψευδώς, τιτλοφορείται το έντεχνο δημοσίευμα των Νέων. Αντιθέτως, ο κ. Γ.Π., υποψήφιος της ΝΔ στη Β’ Περιφέρεια Αθήνας, ενώ η ΝΔ είχε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 υπόλοιπο για την γ’ κατανομή των εδρών μόλις 315 (!!) ψηφοδέλτια, έναντι υπολοίπου 16.900 ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ που κατέλαβε την 4η έδρα του, κατέθεσε ένσταση στο Α.Ε.Δ. διεκδικώντας την έδρα αυτή από το ΠΑΣΟΚ (και τον κ. Κακλαμάνη) για τη ΝΔ (και τον εαυτό του).

Χθες, που επρόκειτο να συζητηθεί η υπόθεση στο Α.Ε.Δ. (Εκλογοδικείο), ο εισηγητής Αρεοπαγίτης κατέθεσε απορριπτική πρόταση για την ένσταση του κ. Γ.Π., που ζητούσε ν’ ακυρωθούν και 656 ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Εισηγείται μάλιστα να θεωρηθούν έγκυρα 20 επιπλέον ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κακλαμάνης αμυνόμενος (αντενιστάμενος) απέκρουσε την ένσταση του κ. Γ.Π. με καθαρώς δικονομικά μέσα.

Και το ερώτημα κάθε καλόπιστου αναγνώστη της… «αποκλειστικής» είδησης των ΝΕΩΝ είναι: γιατί από το σύνολο του Τύπου μόνο τα Νέα του κ. Ψυχάρη «νοιάζονται» για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και τη βουλευτική έδρα του Κακλαμάνη; Μήπως ενοχλούνται πολύ για τη συνεχή, για 15η φορά, επιμονή των ψηφοφόρων της Β’ Αθηνών να τον τιμούν;

Ας σεβαστούν, τουλάχιστον, τη δικαιοσύνη και ας αναμείνουν την τελική απόφασή της.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,983 other followers

Powered by WordPress.com