Γράψτε ένα σχόλιο

Νέα αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ με Λοβέρδο για το ΔΝΤ

20130127-171144.jpg

Σε όποιες αναφορές γίνονται για έξοδο της χώρας απο το ΔΝΤ προεξάρχοντος του Α. Λοβέρδου που με με άρθρο του υποστηρίζει στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ Κυριακής αυτή την άποψη, απάντησε το ΠΑΣΟΚ μέσω άτυπης ενημέρωσης, ταυτίζοντας την άποψη του με εκείνη του Αλ. Τσίπρα.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ απάντησαν αμέσως συνεργάτες του κ. Λοβερδου που σήκωσαν το γάντι που πέταξε η Ιπποκρατους.

Δείτε και τις δυο ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και του κ. Λοβερδου

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει :

Είναι εντυπωσιακή η επιπολαιότητα με την όποια διεξάγεται στη χώρα μας ακόμη και τώρα η συζήτηση περί ΔΝΤ.

Την ώρα που ο κ. Τσίπρας έκθαμβος από την αμερικανική πολιτική αθωώνει το ΔΝΤ και καταδικάζει τις ελληνικές κυβερνήσεις για τις περικοπές μισθών, κάποιοι θέτουν ως προτεραιότητα την αποχώρηση του ΔΝΤ ώστε στο πρόγραμμα στήριξης να μείνουν μόνο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί!

Δεν αναρωτιούνται τι έλεγαν και τι έκαναν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ όταν το ΔΝΤ έκανε εσφαλμένες μακροοικονομικές εκτιμήσεις για το ελληνικό προγράμμα;

Όταν τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου 2011 έγινε η μεγάλη σύγκρουση του τότε Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα για τις εσφαλμένες εκτιμήσεις της ως προς την ύφεση, τι έλεγαν όσοι είναι τώρα λαλίστατοι; Οτι δεν πρέπει να «μπλοφάρουμε» και να διαφωνούμε με την τρόικα! Αυτή όμως η σύγκρουση οδήγησε στο δεύτερο βελτιωμένο πρόγραμμα και στο κούρεμα του χρέους.

Το ΔΝΤ βρέθηκε στην καρδιά της Ευρωζώνης όχι λόγω της Ελλάδας, αλλά λόγω της δυσπιστίας της Γερμανίας και άλλων κρατών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ΔΝΤ είναι τώρα παρόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε τυπικό ή ουσιαστικό προγράμμα στήριξης.

Το ζήτημα συνεπώς είναι πώς μπορεί να διασφαλισθεί τώρα η έξοδος της Ελλάδας συνολικά από την κρίση με βιώσιμο χρέος, ανταγωνιστικότητα και ουσιαστική ισοτιμία μέσα στην Ευρωζώνη και όχι επιπόλαιες και πρόχειρες προτάσεις της επικοινωνιακής στιγμής, χωρίς συνολική θεώρηση της εθνικής στρατηγικής.

Τι απάντησαν συνεργάτες του Α. Λοβερδου

Είμαστε βέβαιοι πως αν οι “κύκλοι” του ΠΑΣΟΚ έμπαιναν στη συζήτηση για το ΔΝΤ θα υποστήριζαν ακριβώς αυτο που υποστηρίζουμε με το κείμενο μας στο Εθνος της Κυριακής. Οι λόγοι που δεν τον κάνουν ειναι προφανείς και δεν αφορούν την ουσία του θέματος.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,990 other followers

Powered by WordPress.com