Γράψτε ένα σχόλιο

(Παρασκήνιο) Τι λένε στο ΠΑΣΟΚ για τον Τσίπρα πίσω από τις κλειστές πόρτες

20130125-193215.jpgΜε ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν επιτελείς του κ. Βενιζέλου τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη δημόσια τηλεόραση και το συμπέρασμα που έβγαλαν ήταν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται όπως έλεγαν σε «βέρτιγκο».

Εξέτασαν μια, προς μια τις απαντήσεις που έδωσε και σε ότι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και συμπέραναν πως ήταν επιεικώς απαράδεκτος. Ιδιαίτερα στο θέμα της κινεζικής Cosco, δεν ήταν αρκετά σαφής στο τι θέλει να κάνει. Οι Κινέζοι, όπως υποστηρίζουν στην Ιπποκράτους, έχουν διαμηνύσει στην Κουμουνδούρου ότι αν δεν αλλάξουν θέση για την εταιρεία τους στον Πειραιά , τότε το Πεκίνο δεν πρόκειται να το δουν από κοντά.

Ο κ. Τσίπρας πιστεύουν ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γεγονός που τον κάνει πολύ ευάλωτο στο εσωτερικό του. Ιδίως όταν λέει πως θα συνεργαστεί ακόμη και με «το διάβολο», εννοώντας την Αμερική , τότε σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, σύντομα θα αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις.

Κατά τα άλλα στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς για το συνέδριο. Τα μέλη που θα έχουν θεσμικό ρόλο και δεν θα εκλεγούν από τις οργανώσεις θα είναι περίπου 500 , ενώ αλλά 2.500 χιλιάδες θα εκλεγούν από τις οργανώσεις μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Μέσα στην εβδομάδα , θα είναι έτοιμα τα προσυνεδριακά κείμενα τα οποία επιμελούνται στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Με το καταστατικό ασχολείται ο Χρήστος Πρωτόπαπας, με τις πολιτικές θέσεις η Φώφη Γεννηματά, ενώ ο Πάνος Μπεγλίτης με τη διεθνή θέματα. Τα τελικά σχέδια θα τα δει ο κ. Βενιζέλος που αναχωρεί για το Βερολίνο, ενώ σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις , από την Ιπποκράτους εκφράζουν μεγάλη ικανοποίηση από το γεγονός πως τα μεγάλα ανοικτά θέματα της κοινωνίας όπως οι απεργίες στα ΜΜΜ που είχαν κορυφωθεί, τελικά την τελευταία στιγμή, με τους κατάλληλους χειρισμούς, απεφεύχθησαν οι ακραίες εκδηλώσεις που θα κόστιζαν στην εικόνα της χώρας, την ώρα που γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 3,024 other followers

Powered by WordPress.com