Γράψτε ένα σχόλιο

(Φωτο) Η επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου με τον Γ. Πεταλωτή στη Κωνσταντινούπολη

papandreou-konstantinoupoli-660Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση του Global Relations Forum, ενώ χθες συναντήθηκε με μέλη των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων, στην συνοικία Σταυροδρόμι, κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Παπανδρέου, που συνοδεύεται από τον πρώην υπουργό κ. Πεταλωτή, μίλησε για τον ιδιαίτερο ρόλο της ομογένειας, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε ότι «ακούω ότι επιστρέφονται περιουσίες για όλες τις μειονότητες, ακούω για μεγαλύτερη ελευθερία, για αυτοπεποίθηση, για ελπίδα. Μακάρι να υπάρξει πρόοδος στον βαθύτερο εκδημοκρατισμό της τουρκικής κοινωνίας, αυτή ήταν και η όλη σκέψη όταν ξεκινήσαμε με τον Ισμαήλ Τζεμ τον ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας».

Ο κ. Παπανδρέου στάθηκε στο συμβολισμό που έκρυβε η χθεσινή μέρα, καθώς συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το θάνατο του Ισμαήλ Τζεμ, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική κρίση είπε ότι «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια έχουν τριπλασιαστεί οι εξαγωγές προς Τουρκία».

Πηγή: iefimerida

About these ads

Υποβολή απάντησης

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. ( Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. ( Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. ( Log Out / Αλλαγή )

Άκυρο

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,993 other followers

Powered by WordPress.com